Foto: katerin
Toto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku.Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych to nazvala smažený puding. Robila a ochutnala som to Zobraziť celý popisToto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku.Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych to nazvala smažený puding. Robila a ochutnala som to po prvý krát a na môj podiv to je fakt dobré. Dcérka mi požičala svoje maľované vajíčka.:)
porcií
Suroviny
500 ml |
|
50 g (alebo maizena) |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1/2 ks strúhana, v celku |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Na obalenie: | |
1-2 ks |
|
(alebo maizena) |
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
Polovicu mlieka dáme variť s citrónovou kôrou, celou škoricou, cukrom a vanilkovou arómou. (pri použití vanilkového struku-otvoriť, vyškrabať a pridať do mlieka aj so strukom). Doporučujem vanilk.struk-ja som bohužial nemala. Varíme na slabom ohni 8-10minút.
-
3
Medzitým si v druhej polovici (studeného) mlieka rozmiešame múky, aby zostalo bez hrčiek.(celietici môžu použiť namiesto múky maizenu)
-
4
Maslom si vymastíme pekáč-formu a posypeme práškovým cukrom-nemusí byť. Ja som si odložila formu do chladničky.
-
5
Z mlieka vyberieme celú škoricu, prípadne precedíme (škoricu opláchneme, usušíme a odložíme na smaženie). Do vriaceho mlieka vlejeme za stáleho miešania zbytok mlieka s múkou a uvaríme na hustú kašu.
-
6
Kašu vlejeme do pripravenej formy, uhladíme a necháme vychladiť. (minimálne 2 hodiny v chladničke).
-
7
Po stuhnutí rozkrájame na kocky alebo ľubovoľné tvary. Pripravíme si múku na obalovanie (celiatici maizenu),rozšľahané vajíčka a panvicu s olejom do ktorého vložíme škoricu, čo sme varili v mlieku. (omytú a osušenú)
-
8
Smažíme z oboch strán dozlatova-nevkladáme veľa kusou naraz, lebo sú studené a znížili by nám teplotu oleja.
-
9
Vysmažené najprv necháme na kuchynskom papiery, aby odsial tuk a potom ešte vlažné obaľujeme v škoricovom cukre.
-
10
A môžeme chutnať-teplé alebo studené! Dobrú chuť!
-
11
V reze...
fakt som zvedava, ako dopadnu ti, co vyskusaju, velmi zaujimave :-)
Pri smažení sa nerozteká,je to vidieť na poslednej fotke v reze.
Do mlieka si každý podľa chuti môže pridať buď lyžicu kakaa alebo kokosu,kdo nemá rád škoricu.
Dcérka si ich vychvaľuje a nabudúce chce kokosové :)))
@malroxa , asi by tá varená múčna kaša moc nechutnala, ale ktovie.......
@hubarka35 ,máš pravdu,je to 24 ks,hneď napravím.:)