Leche frita-vyprážané mlieko fotorecept

katerin - fotkakaterin, 15. marca 2015
Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept)
Foto: katerin

Toto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku.Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych to nazvala smažený puding. Robila a ochutnala som to po prvý krát a na môj podiv to je fakt dobré. Dcérka mi požičala svoje maľované vajíčka.:)

24 ks
porcií

Suroviny

500 ml
50 g (alebo maizena)
50 g
100 g
1 ks
1/2 ks strúhana, v celku
1 ks
1 ČL
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
Na obalenie:
1-2 ks
 (alebo maizena)
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny...

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu mlieka dáme variť s citrónovou kôrou, celou škoricou, cukrom a vanilkovou arómou. (pri použití vanilkového struku-otvoriť, vyškrabať a pridať do mlieka aj so strukom). Doporučujem vanilk.struk-ja som bohužial nemala. Varíme na slabom ohni 8-10minút.

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si v druhej polovici (studeného) mlieka rozmiešame múky, aby zostalo bez hrčiek.(celietici môžu použiť namiesto múky maizenu)

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maslom si vymastíme pekáč-formu a posypeme práškovým cukrom-nemusí byť. Ja som si odložila formu do chladničky.

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mlieka vyberieme celú škoricu, prípadne precedíme (škoricu opláchneme, usušíme a odložíme na smaženie). Do vriaceho mlieka vlejeme za stáleho miešania zbytok mlieka s múkou a uvaríme na hustú kašu.

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kašu vlejeme do pripravenej formy, uhladíme a necháme vychladiť. (minimálne 2 hodiny v chladničke).

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po stuhnutí rozkrájame na kocky alebo ľubovoľné tvary. Pripravíme si múku na obalovanie (celiatici maizenu),rozšľahané vajíčka a panvicu s olejom do ktorého vložíme škoricu, čo sme varili v mlieku. (omytú a osušenú)

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Smažíme z oboch strán dozlatova-nevkladáme veľa kusou naraz, lebo sú studené a znížili by nám teplotu oleja.

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vysmažené najprv necháme na kuchynskom papiery, aby odsial tuk a potom ešte vlažné obaľujeme v škoricovom cukre.

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A môžeme chutnať-teplé alebo studené! Dobrú chuť!

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V reze...

    Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Chuť tej uvarenej masy po vytiahnutí z chladničky si viem predstaviť. Ale aké je to vypražené ??A nevytečie pri vyprážaní. To tvoje vyzerá veľmi pekne. Stojí za vyskúšanie.Ukladám KK.*****
Tiež mi na to chýbala odvaha,ale po 16-tich rokoch v španielsku som sa odhodlala skusiť.:-)))
Pri smažení sa nerozteká,je to vidieť na poslednej fotke v reze.
Do mlieka si každý podľa chuti môže pridať buď lyžicu kakaa alebo kokosu,kdo nemá rád škoricu.
Dcérka si ich vychvaľuje a nabudúce chce kokosové :)))
Nech je to v akejkolvek kolonke-určite to stojí za vyskúšanie-ja som už tú odvahu nabrala-že nie sebe,ale kolegom v práci to urobím.....možno zabodujem....
Zaujimavy recept , ale skusat urcite nebudem...pripomina mi vyprazanu zmrzlinu , ktoru mnohi sladkojazycnici maju v oblube v US:



Tá varená múčna kaša má chuť ako mliečna ryža,vďaka cukru,škorice a citr.kôry (ja pridávam do mlieka ešte aj mletú škoricu,lebo máme radi škoricové).Môžete skúsiť zo štvrť dávky alebo nahradiť múku zlatým klasom.Dokonca niekto pridáva aj vajcia-na 1/2l mlieka 6 vajec a 60g múky,60g maizeny-zbytok rovnako. :))
Uvarit ochutit krupicovou kasi hustou, vychladnutou osmazit, vyjde to nastejno. A dobre to jiste bude, ochutit vanilkou nebo skorici, proc ne.

Pridaj komentár k receptu: