Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Toto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku.Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych to nazvala smažený puding. Robila a ochutnala som to po prvý krát a na môj podiv to je fakt dobré. Dcérka mi požičala svoje maľované vajíčka.:)

24 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny...
  2. Polovicu mlieka dáme variť s citrónovou kôrou, celou škoricou, cukrom a vanilkovou arómou. (pri použití vanilkového struku-otvoriť, vyškrabať a pridať do mlieka aj so strukom). Doporučujem vanilk.struk-ja som bohužial nemala. Varíme na slabom ohni 8-10minút.
  3. Medzitým si v druhej polovici (studeného) mlieka rozmiešame múky, aby zostalo bez hrčiek.(celietici môžu použiť namiesto múky maizenu)
  4. Maslom si vymastíme pekáč-formu a posypeme práškovým cukrom-nemusí byť. Ja som si odložila formu do chladničky.
  5. Z mlieka vyberieme celú škoricu, prípadne precedíme (škoricu opláchneme, usušíme a odložíme na smaženie). Do vriaceho mlieka vlejeme za stáleho miešania zbytok mlieka s múkou a uvaríme na hustú kašu.
  6. Kašu vlejeme do pripravenej formy, uhladíme a necháme vychladiť. (minimálne 2 hodiny v chladničke).
  7. Po stuhnutí rozkrájame na kocky alebo ľubovoľné tvary. Pripravíme si múku na obalovanie (celiatici maizenu),rozšľahané vajíčka a panvicu s olejom do ktorého vložíme škoricu, čo sme varili v mlieku. (omytú a osušenú)
  8. Smažíme z oboch strán dozlatova-nevkladáme veľa kusou naraz, lebo sú studené a znížili by nám teplotu oleja.
  9. Vysmažené najprv necháme na kuchynskom papiery, aby odsial tuk a potom ešte vlažné obaľujeme v škoricovom cukre.
  10. A môžeme chutnať-teplé alebo studené! Dobrú chuť!
  11. V reze...