Laskonky s kávovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Občas možno zabudnúť na zásady správnej výživy. No a keď zhrešiť, tak najlepšie nejakou maškrtou.
12 porcií |
120 minút príprava |
60 minút na 110 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Do hotového snehu zľahka varechou vmiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom.
- Na plech si dáme papier na pečenie a naňho tvarujeme pomocou lyžice oválne laskonky. Je lepšie pokiaľ máte formu na laskonky. Laskonky, robte nižšie, než zbytočne vysoké, potom sa dlhšie pečú.
- Rúru si predhrejeme na 110°C a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky spoznáme tak, že ich pekne nožom zosunieme z papiera. Pokiaľ sa ešte lepia, necháme ich dosušiť.
- Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustú kašu , ktorú necháme vychladnúť.
- Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.
- Kašu zo zlatého klasu vymiešame spolu s vymiešaným maslom a postupne pridávame do krému uvarenú kávu. Približne 5 polievkových lyžíc. Ja pridám aj spodok z kávy, pre kávovejšiu chuť.
- Na 1/2 vychladnutých laskoniek nastriekame cukrárskym vreckom krém.
- Laskonky natreté krémom prikryjeme druhou polovicou nenatretých lakoniek a mierne pritlačíme. Laskonky uložíme najlepšie do plastovej nádoby a necháme v chladničke.