Laskonky s kávovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Občas možno zabudnúť na zásady správnej výživy. No a keď zhrešiť, tak najlepšie nejakou maškrtou.

12
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Do hotového snehu zľahka varechou vmiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom.
  4. Na plech si dáme papier na pečenie a naňho tvarujeme pomocou lyžice oválne laskonky. Je lepšie pokiaľ máte formu na laskonky. Laskonky, robte nižšie, než zbytočne vysoké, potom sa dlhšie pečú.
  5. Rúru si predhrejeme na 110°C a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky spoznáme tak, že ich pekne nožom zosunieme z papiera. Pokiaľ sa ešte lepia, necháme ich dosušiť.
  6. Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustú kašu , ktorú necháme vychladnúť.
  7. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista.
  8. Kašu zo zlatého klasu vymiešame spolu s vymiešaným maslom a postupne pridávame do krému uvarenú kávu. Približne 5 polievkových lyžíc. Ja pridám aj spodok z kávy, pre kávovejšiu chuť.
  9. Na 1/2 vychladnutých laskoniek nastriekame cukrárskym vreckom krém.
  10. Laskonky natreté krémom prikryjeme druhou polovicou nenatretých lakoniek a mierne pritlačíme. Laskonky uložíme najlepšie do plastovej nádoby a necháme v chladničke.