Laskonky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept je vlastne z dvoch receptov.Cesto od priateľky,plnka moja vlastná.Je to zaujímavý zákusok.

28
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielka našľaháme s cukrom,do pevnej hmoty.Pridáme postupne orechy a múku.Masu zľahka premiešame. Šablonku na laskonky som si vyrobila 3 mm gumolitu. Na plech položim papier na pečenie a do každej dierky uložím lyžicou cesto.Rovnomerne roztriem.Šablonku zodvihnem.
  2. Ešte ich potom trošku zrovnám.
  3. Dám ich piecť do vyhriatej rúry na 100 0C.Nechám ich asi 10 minút a potom ešte znížim teplotu na 80 stupňov. Vyjdu mi tri plechy.
  4. Medzi tým si urobím griláž.Do rajničky dám roztopiť kr.cukor a trochu ho upálim.Na pomastený olejom potretý tanier griláž vylejem a nechám vychladnúť.
  5. Potom griláž pomeliem.
  6. Nakoniec uvarím krém :Do vody zamiešam žĺtka,cukor suš.mlieko,vanilkový cukor,kukuričný škrob.Uvarím.Keď masa vychladne spojím s grilážou a 20 dkg masla.S chladenou hmotou plním dve a dve laskonky.