Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

......skúšam, skúšaš, skúšame...........a ono to celkom vychádza :-).....

6
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vychladnuté zemiaky uvarené v šupe si nastrúhame. Pridáme vajce, soľ a zmiešame. Postupne pridávame múku.....
  2. ....až kým sa nedopracujeme :-) k takémuto cestu. Cesto nemá byť príliš tvrdé, ale ani zas príliš vláčne, aby sa nám dalo dobre rozvaľkať na pláty. Necháme postáť.
  3. Medzitým si zaparíme špenátové listy.
  4. Ma pórku si opražíme mäso. Pridáme červenú papriku, soľ a paradajkový pretlak. Podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme (nie dlho, veď všetko ešte pôjde do rúry :-)).
  5. Cesto si rozdelíme na tri časti. Podľa pekáča si odmeráme veľkosť papiera na pečenie a odstrihneme potrebný kus, na ktorom si vyvaľkáme plát cesta a prenesieme na pekáč. Naukladamé si naň polovicu sparených špenátových listov a mäsovej zmesi. Prekryjeme ďalším plátom a všetko ešte raz zopakujeme. Šupneme do rúry a netrpezlivo čakáme, kedy si pochtíme.
  6. Dobrú chuť!