Lasagne zo zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: mamaoli
......skúšam, skúšaš, skúšame...........a ono to celkom vychádza :-).....
6 porcií |
70 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Vychladnuté zemiaky uvarené v šupe si nastrúhame. Pridáme vajce, soľ a zmiešame. Postupne pridávame múku.....
- ....až kým sa nedopracujeme :-) k takémuto cestu. Cesto nemá byť príliš tvrdé, ale ani zas príliš vláčne, aby sa nám dalo dobre rozvaľkať na pláty. Necháme postáť.
- Medzitým si zaparíme špenátové listy.
- Ma pórku si opražíme mäso. Pridáme červenú papriku, soľ a paradajkový pretlak. Podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme (nie dlho, veď všetko ešte pôjde do rúry :-)).
- Cesto si rozdelíme na tri časti. Podľa pekáča si odmeráme veľkosť papiera na pečenie a odstrihneme potrebný kus, na ktorom si vyvaľkáme plát cesta a prenesieme na pekáč. Naukladamé si naň polovicu sparených špenátových listov a mäsovej zmesi. Prekryjeme ďalším plátom a všetko ešte raz zopakujeme. Šupneme do rúry a netrpezlivo čakáme, kedy si pochtíme.
- Dobrú chuť!