Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
	        Autor receptu: jawadea
	         
	        
	        Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)
| 
				  	  
				  	90 minút príprava  | 
				  	  
				  	5 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky. 
 - Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.
 - Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta  vypražíme.
 - Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.