Langoš plnený údenou šunkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Lángoše mám najradšej obyčajné iba tak osolené. Ale keď si
môžem niečo lepšie urobiť tak
prečo nie plnené
údenou šunkou.
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kvások: do vlažnej vody som rozmrvila droždie, posypala som cukrom a trochou múky. Múku na cesto som preosiala, pridala som vykysnutý kvások, soľ a vymiesila som cesto, ktoré som nechala vykysnúť. Vykysnuté cesto som vyklopila na veľký tanier.
- Rozdelila som ho na 4 časti. Z každej časti som urobila placku a položila som na ňu plátok šunky.
- Všetky som naplnila a nechala podkysnúť.
- Vyprážala som ich na slabšom plameni pod pokrievkou, aby sa dobre prepiekli.
- Hotové som ukladala na kuchynský papier.
- Nakrájala som ich a posypala syrom. Dobrú chuť.