Lákavé vegetariánske guľky

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Vegetariánske guľky podávané s Ajvarom pikant Podravka sa perfektne hodia k šalátu z vašej obľúbenej listovej zeleniny.

6
porcií
70 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme alebo upečieme, dokým nezmäknú a necháme ich vychladnúť.
  2. Quinou Lagris zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme postáť 5 minút.
  3. Na zahriaty olivový olej dáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a dosklovita ju opečieme. Pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú petržlenovú a zelerovú vňať.
  4. Pridáme papriku, korenie a krátko opečieme. Potom pridáme olivový olej, škoricu a chvíľku varíme. Zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Brusnice a mandle nakrájame a pridáme ich do vychladnutej uvarenej zmesi spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou.
  6. Zemiaky ošúpeme a podlávime ich vidličkou. Spolu s quinoou, strúhankou, vajciami ich pridáme do zmesi. Všetko spolu poriadne premiešame a podľa chuti dosolíme.
  7. Zo zmesi vytvárame guľky, mali by sme ich dostať cca 20 kusov.
  8. Guľky poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút.
  9. Vegetariánske guľky podávame s Ajvarom pikant Podravka a so šalátom vytvoreným z vašej obľúbenej listovej zeleniny.