Foto: tkatka
Ideálny na Vianoce
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
20 dkg |
|
5 dkg |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 lyžičky |
|
40 dkg |
|
Krém: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
6 dcl |
|
1 bal. |
|
25 dkg |
|
20 dkg |
|
troška |
|
Postup
-
1
Cesto: Cukor, maslo, vajcia, kakao, med dáme do hrnca a uvaríme na pare 5 minút. Odstavíme a pridáme múku a sódabikarbónu. Cesto rozdelíme na 3 časti a každý vyvaľkáme. Na vymastený a múkou posypaný plech (na zadnú stranu) dáme cesto a vidličkou popicháme. Dáme piecť na 180 °C za 10 minút.
- 2
Krém: Z 3 dcl mlieka, vanilkového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Z 3 dcl mlieka, a punčového pudingu(nemusí byť punčový može byť aj jahodový alebo malinový hlavne nech to má červenú farbu) tiež uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Práškový cukor a maslo vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jedného pridáme vanilkový puding a nanesieme na cesto. Do druhej časti pridáme punčový puding a trošku rumu a nanesieme na cesto. Posipeme práškovým cukrom a nakrájáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu