Lahodný šunkový nákyp k mäsu
Autor receptu: redakcia
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Postup
- Šunku nakrájame nadrobno
a spolu s nakrájanou
cibuľkou orestujeme
na troške oleja. Potom zmes
môžeme rozmixovať
na jemnejšie a necháme dobre
vychladnúť.
- Vajce a tri žĺtky
vyšľaháme do peny, osolíme,
pridáme hladkú múku,
kypriaci prášok, rozmixovanú
šunkovú zmes a posekanú
petržlenovú vňať.
- Cesto
nalejeme do vymastenej
a strúhankou vysypanej formy
na pečenie muffinov.
- Nákyp možno
ochutiť aj strúhaným
parmezánom,
chrenom alebo
nasekanými bylinkami.
Ingrediencie len primiešame
do cesta. Podľa možností
používame radšej vňať
petržlenu listového, pretože
má lepšiu chuť ako petržlen
kučeravý. Kučeravý je vhodný
najmä na zdobenie jedál.