Jahodová roláda

Lahodné jahodové minišarlotky

Autor receptu: navardaco

6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíme tak, že oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky šľaháme so štipkou soli a polovicou cukru do tuhej peny. Žĺtky šľaháme so zvyšnou polovicou cukru do peny a nakoniec obe peny zmiešame. Zľahka vmiešame preosiatu múku.
  2. Cesto nanesieme na silikónovú podložku na pečenie o rozmere 15x20 cm a pečieme v rúre 8-11 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Jahodový rozvar: Očistené a nakrájané jahody varíme s malým množstvom vody a 1 PL cukru do zmäknutia
  4. Upečený korpus naplníme jahodovým rozvarom alebo džemom a zavinieme do rolády. Trocha rozvaru si necháme do krému.
  5. Krém: Smotanu vyšľaháme, pridáme jogurt a opäť šľaháme, nakoniec zamiešame odložený jahodový rozvar.
  6. Upečenú a naplnenú roládu nakrájame na 5 častí (ako na fotografii) alebo na malé kúsky. Podávame s jahodovým krémom.