Jahodová roláda
Lahodné jahodové minišarlotky
Autor receptu: navardaco
6 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Cesto pripravíme tak, že oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky šľaháme so štipkou soli a polovicou cukru do tuhej peny. Žĺtky šľaháme so zvyšnou polovicou cukru do peny a nakoniec obe peny zmiešame. Zľahka vmiešame preosiatu múku.
- Cesto nanesieme na silikónovú podložku na pečenie o rozmere 15x20 cm a pečieme v rúre 8-11 minút pri teplote 180 stupňov.
- Jahodový rozvar: Očistené a nakrájané jahody varíme s malým množstvom vody a 1 PL cukru do zmäknutia
- Upečený korpus naplníme jahodovým rozvarom alebo džemom a zavinieme do rolády. Trocha rozvaru si necháme do krému.
- Krém: Smotanu vyšľaháme, pridáme jogurt a opäť šľaháme, nakoniec zamiešame odložený jahodový rozvar.
- Upečenú a naplnenú roládu nakrájame na 5 častí (ako na fotografii) alebo na malé kúsky. Podávame s jahodovým krémom.
|