Lahodná špenátová polievka

Autor receptu: giupa

Recept na túto polievku som našla vo vegetariánskej kuchárke, ktorú som dostala ako darček a keďže som mala doma práve všetky potrebné suroviny, bola som nadšená a pustila som sa do varenia. Výsledok bol, že som konečne našla spôsob, ako pripraviť môj nie veľmi obľúbený špenát v chutnej verzii. Tak nech sa páči! :o)

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľku pražíme na masle na stredne silnom ohni 3-4 minútky. Pridáme špenát (ak použijeme čerstvý, podlejeme vodou) a podusíme 10 minút. Pridáme lyžicu múky a miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Prilejeme mlieko a vývar, osolíme a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
  2. V mixéri polievku dohladka zmixujeme. V menšej nádobe vymiešame šľahačku s vajcom a parmezánom, vlejeme do polievky a za stáleho miešania povaríme na miernom ohni, kým polievka nezhustne. Dochutíme soľou a korením.
  3. Polievku podávame s krutónmi alebo čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť prajem! :)