Lahodná hrášková polievka s knedličkami a bryndzou
Foto: kvietela
Variácia na klasickú hráškovú polievku.
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravím cestíčko na knedličky - jedno vajce rozmiešame v pohári s trochou posekanej petržlenovej vňate, štipkou soli, a prisýpame krupicu, kým nevznikne primerane husté cesto (nie zas príliš husté - varilo by sa príliš dlho). Necháme chvíľku postáť.
- 2
V hrnci na masle chvíľku opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak, potom zaprášime múkou, miešame kým troška nezhnedne a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť. Tu nastáva bod, v ktorom ten, kto nemá rád kúsky cibule v polievke, môže vziať ponorný mixér a cibuľu s cesnakom rozmixovať.
- 3
Keď voda vrie, poolejovanou malou lyžičkou svižne odberáme halušky a hádžeme. (Premiešať, aby sa nezlepili.) O pár minút neskôr prisypeme mrazený hrášok, opäť necháme zovrieť, prihodíme bujón a za občasného premiešania varíme cca 10 minút - kým nebudú knedličky mäkké. Dochutíme - mleté čierne korenie, majorán, tymián, mletá rasca.
- 4
Servírovanie - do misiek/tanierov nasypeme posekanú petržlenovú vňať, na to rozdrobíme bryndzu a jemne posypeme sladkou paprikou; potom zalievame polievkou. Bryndza sa rozpustí, polievku zahustí a dodá výraznejšiu chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu