Foto: kaatka
Spojila som dokopy zmes receptov a vznikla z toho najobľúbenejšia nátierka v rodine :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred, treba namočiť cícer. Ja nechávam 24 hod. Uschovávam v mrazáku, potom už len treba variť spolu s bobkovým listom a môže sa používať na ďalšie spracovanie.
- 2
Zatiaľ mi vždy stačilo variť 1 a 1/2 hod, býva mäkký a chutný. Už sa mi stalo, že som zabudla prihodiť bobkový listb a prežili sme to :-))). Je to len pre lepšiu chuť. Ešte teplý ho zlejem a do šálky zlejem trochu vývaru, na riedenie pomazánky. Zvyčajne použijem tak max. 1 dcl.
- 3
Do vyššej misy dám majonézu, horčicu, pretlačený cesnak, petržlen a soľ. Všetko vymiešame s ponorným mixérom. Po hrstiach pridávame cícer a medzi tým nalejem oliv. olej (vhodný do šalátov) raz som použila olej Ondoliva a pomazánka putovala sliepkam, normálne sa to nedalo jesť a to trvalo, kým sme zistili, čo pokazilo chuť pomazánky.
- 4
Trochu cícera zvyknem nechávať na dozdobenie pomazánky, inak ak sme už všetok pridali a dobre rozmixovali spolu s ostatnými ingredienciami je zväčša nutné pridať vývar z cíceru, aby sme nemali z pomazánky betón. Podávame s červenou cibuľkou. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu