Lahodná cícerová nátierka

kaatka - fotkakaatka, 1. februára 2015
Lahodná cícerová nátierka
Foto: kaatka

Spojila som dokopy zmes receptov a vznikla z toho najobľúbenejšia nátierka v rodine :)

10
porcií
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
220 ml
2 PL
1 PL
1/2 ČL
4 strúčiky
1 ks malá
2 ks
1 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Deň vopred, treba namočiť cícer. Ja nechávam 24 hod. Uschovávam v mrazáku, potom už len treba variť spolu s bobkovým listom a môže sa používať na ďalšie spracovanie.

  2. 2

    Zatiaľ mi vždy stačilo variť 1 a 1/2 hod, býva mäkký a chutný. Už sa mi stalo, že som zabudla prihodiť bobkový listb a prežili sme to :-))). Je to len pre lepšiu chuť. Ešte teplý ho zlejem a do šálky zlejem trochu vývaru, na riedenie pomazánky. Zvyčajne použijem tak max. 1 dcl.

  3. 3

    Do vyššej misy dám majonézu, horčicu, pretlačený cesnak, petržlen a soľ. Všetko vymiešame s ponorným mixérom. Po hrstiach pridávame cícer a medzi tým nalejem oliv. olej (vhodný do šalátov) raz som použila olej Ondoliva a pomazánka putovala sliepkam, normálne sa to nedalo jesť a to trvalo, kým sme zistili, čo pokazilo chuť pomazánky.

  4. 4

    Trochu cícera zvyknem nechávať na dozdobenie pomazánky, inak ak sme už všetok pridali a dobre rozmixovali spolu s ostatnými ingredienciami je zväčša nutné pridať vývar z cíceru, aby sme nemali z pomazánky betón. Podávame s červenou cibuľkou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

mezi
Uvareny cicer sa predava v plechovke, Kaufland, cca 0.80€. Na dochutenie skuste v zime majoranku v lete levandulove kvety na jesen levandulovu vnat.
mezi
S Ondolivou sa neznniesla majoneza. Takze ak mate zrovna tento olej doma, zvolte radsejkyslu zmotanu, jogurt alebo jednoducho majonezu vynechajte, alebo si ju bleskovo z jedneho vajca a toho isteho oleja urobte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia