Lahôdkové fašírky Royal
Autor receptu: cokomilka
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a vôbec im to jedlo nepripadalo ako obyčajný hamburger....
4 porcie |
80 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Veľkým ťažkým nožom nasekáme kuracie prsia na drobno, pridáme celé vajcia, koreniny a sekané bylinky a cibuľku na jemno. Pokvapkáme brandy. Vymiešame. Vložíme na hodinu do chladu.
- Nastrúhame biele pečivo na jemnú strúhanku. Radšej väčší kopec. Otvoríme konzervu lahôdkových fazuliek alebo uvaríme čerstvé fazuľky bez "fúzov". Pripravíme na podnos.
- Vyberieme fašírkovú hmotu a mokrými rukami formujeme menšie fašírky. Obalíme dôkladne v strúhanke.
- Na čistú panvicu nalejeme olivový olej a zohrejeme na nízkej teplote. Olej má vypúšťať bublinky ale nedymiť a neškvrčať. Vložíme na veľkú panvicu prvých sedem fašírok a prikryjeme na štyri minúty. Obrátime a znova prikryjeme na štyri minúty. Skontrolujeme, necháme ešte zo dve min. dopiecť. Nesmú byť v strede surové.
- Po upečení fašírok hodíme na maslo čínske alebo iné mladé fazuľkové struky a narýchlo opečieme spolu s korením a sekaným strúčikom cesnaku. Opäť na nízkom stupni. Fazuľky majú nasať arómu a zohriať sa. Niesmú vyzerať ako oprážané.
- Naservírujeme na tanier fašírku a fazuľku uloženú pozdĺžne na sebe. Polejeme zvyškom nepriškvareného masla. Ozdobíme sekanou kápiou.
Fašírky majú byť voňavé po bylinkách a korení, fazuľka má chutiť maslovo, solíme len mierne.