Lahôdkové fašírky Royal

Autor receptu: cokomilka

Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a vôbec im to jedlo nepripadalo ako obyčajný hamburger....

4
porcie
80 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Veľkým ťažkým nožom nasekáme kuracie prsia na drobno, pridáme celé vajcia, koreniny a sekané bylinky a cibuľku na jemno. Pokvapkáme brandy. Vymiešame. Vložíme na hodinu do chladu.
  2. Nastrúhame biele pečivo na jemnú strúhanku. Radšej väčší kopec. Otvoríme konzervu lahôdkových fazuliek alebo uvaríme čerstvé fazuľky bez "fúzov". Pripravíme na podnos.
  3. Vyberieme fašírkovú hmotu a mokrými rukami formujeme menšie fašírky. Obalíme dôkladne v strúhanke.
  4. Na čistú panvicu nalejeme olivový olej a zohrejeme na nízkej teplote. Olej má vypúšťať bublinky ale nedymiť a neškvrčať. Vložíme na veľkú panvicu prvých sedem fašírok a prikryjeme na štyri minúty. Obrátime a znova prikryjeme na štyri minúty. Skontrolujeme, necháme ešte zo dve min. dopiecť. Nesmú byť v strede surové.
  5. Po upečení fašírok hodíme na maslo čínske alebo iné mladé fazuľkové struky a narýchlo opečieme spolu s korením a sekaným strúčikom cesnaku. Opäť na nízkom stupni. Fazuľky majú nasať arómu a zohriať sa. Niesmú vyzerať ako oprážané.
  6. Naservírujeme na tanier fašírku a fazuľku uloženú pozdĺžne na sebe. Polejeme zvyškom nepriškvareného masla. Ozdobíme sekanou kápiou. Fašírky majú byť voňavé po bylinkách a korení, fazuľka má chutiť maslovo, solíme len mierne.