Ľahká zeleninová omeletka (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Snažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké,zeleninové jedlá.Keď som bola na dovolenke v Soči a Gruzii,pri stolovaní bol len tak v pohári zväzok čerstvej petržlenovej vňaťky a domorodci si ju nosili aj na pláž.Na obrúsok rozložili proviant a zelenú vňať len tak zakusovali k jedlu.My ju krájanú používame tiež všade,kde sa dá.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si umytú zeleninu.
  2. Na oleji speníme cibuľu a cesnak.
  3. Cuketu nakrájamu na na polovičné tenké kolieska a pridáme k cibuľke dusiť asi na 5 min.
  4. Odstavíme,necháme vychladnúť.Nakrájame si paradajky na kocky.
  5. Pridáme na drobno nakrájanú feferónku,strúhaný syr,ochutíme soľou a ČK,pridáme vajíčka a všetko spolu zmiešame.Pridáme nakrájanú petržlenovú vňaťku.
  6. Na panvici rozohrejeme olej,dáme 3 naberačky zmesi a posypeme mletými orechami. Zvyšok navrstvíme na panvicu a pomaly pečieme. Obrátime a dopečieme do zlata.Omeleta je dobrá aj studená a môže sa pridať príloha podľa chuti.Tak ako zelenú vňať,pridávam všade kde sa dá aj orechy,lebo dodávajú srdcu energiu a sú zdravé,ale môžete ich vynechať.