Ľahká cuketová večera

Autor receptu: boise

No čo mám robiť keď mi tých cukiet ostalo v chladničke ešte 7? Tie malé, to je radosť zužitkovať. Ale čo s tou čo má veľkosť a váhu menšieho novorodenca? Pre mňa obed, pre "chuopa" predjedlo, alebo ľahká večera.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zase som nefotila. Mea culpa. Ale tak čo narobím, aspoň si precvičíme predstavivosť. Cibuľu pokrájame na drobno a do sklovita opražíme na oleji. Zatiaľ si cuketu nakrájame na väčšie kocky.
  2. K cibuľke pridáme papriku pokrájanú na malé pásiky, posypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením. Pridáme cuketu, osolíme a dobre premiešame. Prikryjeme a dusíme (cuketu, nikoho a nič iné, na súde všetko popriem).
  3. Paradajky obaríme, stiahneme z kože (stále píšem o paradajkách), pokrájame na kocky. Pridáme k zmäknutej cukete. Posypeme tymiánom, pridáme na drobno posekaný cesnak a dochutíme bielym korením. Premiešame a kým otvoríme konzervu s fazuľami, necháme podusiť. Mne to trvalo pomerne dlho, mám divný otvárač, takže zakaždým je to taká malá konzervová kamasútra, ale nakoniec sa podarilo. Fazule vylejeme do sitka, prepláchneme a prihodíme do bublajúcej masy. Napočítame do 20 (tí pomalší do 10) a vypneme :) Tramtadadááá! Podávame s hriankami, alebo akokoľvek chcete. Deti to jedli s ryžou.