Ľadový šalát s krevetami, ružovým grepom a cesnakovými krutónmi

jarco - fotkajarco, 14. februára 2010
Ľadový šalát s krevetami, ružovým grepom a cesnakovými krutónmi
Foto: jarco

Ďalší tip na rýchlu a zdravú večeru z mojej kuchyne. Pred chvíľou sme dojedli :-)

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
150 g
300 g
1/2 ks
2 strúčiky
3 ks
1/2 KL
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrazené krevety nasypeme do vlažnej vody. Hlávku ľadového šalátu rozkrojíme na štvrtiny, natrháme na menšie kúsky a opláchneme. Odstredíme vodu (ja na to mám špeciálnu odstredivku, ale moja mama dá šalát do čistej utierky, vyjde na terasu a poriadne zakrúti :-).

  2. 2

    Plátky chleba (tmavého alebo bieleho, podľa chuti alebo čo dom dal) nasucho, prípadne na minimálnom množstve oleja opražíme na panvici z oboch strán. Potrieme roztlačeným cesnakom rozmiešaným v troške oleja a nakrájame na kocky.

  3. 3

    Dresing pripravíme tak, že sardelové rezy, francúzsku horčicu a šťavu z citróna rozmixujeme s olivovým olejom. Dochutíme soľou, pomletým korením a sušenými bylinkami.

  4. 4

    Polovicu stredne veľkej cibule nakrájame na pásiky. Posolíme a prstami trochu pomliaždime, aby cibuľa vpila soľ. Očistíme si grepy a nakrájame na kocky. Scedíme medzitým rozmrazené krevety.

  5. 5

    Šalát , cibuľu, grep, krevety a krutóny dobre premiešame spolu s dresingom vo veľkej mise a môžeme podávať. Hodili by sa aj nejaké čerstvé bylinky, no akurát som doma žiadne nemal :-(

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Jarcoie krevety len tak natur?Ja bysom ich asi trošku ošmrncla na oliv.oleji s jedným celým strúčikom cesnaku a kapkou bieleho vína,ale opravdu iba šmrnc ! A na ozdobu a chuť navrch šalátu čerstvú vňaťku.
Ináč určite vynikajúce.
Mrazeným grónskym mikrokrevetám z Lidla (inak odporúčam, dobrý pomer kvalita/cena), ktoré som použil, podľa mojej skúsenosti akákoľvek tepelná úprava len uškodí. Chuť v šaláte im dá dresing. Krevety sú predvarené. Ak by mal niekto hygienické obavy, nech ich preleje na sitku vriacou vodou. Ale už to nebude ono, stratí sa chrumkavosť.

Pridaj komentár k receptu: