Ľadový chlebíček (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento chlebíček milujeme,lebo má dlhú trvácnosť a čím ma viac dní,tým je chutnejší.Je to vlastne jedna z foriem biskupského chlebíka a nazvaný je asi podľa polevy,lebo tá je ako ľadík.

45 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie a potrebné veci.
  2. Tiež,plus vlašské orechy nasekané.
  3. Namažeme si maslom alobal.
  4. Vyložíme ním obdĺžnikovú formu.Vysypeme polohrubou múkou.Zvyšok prebytočnej múky z formy vysypeme.
  5. Žĺtka,maslo a pol dávky práškový cukor, vymiešame do hladka.
  6. Pridáme kandizované na kúsky pokrájané ovocie,múku,prášok do pečiva,orechy,mandle,citónovú kôru,pomarančovú kôru,nasekanú čokoládu,hrozienka.Premiešame.
  7. Medzitým vyšľaháme 4 bielka s polovicou práškového cukru.Do tuha.
  8. Sneh postupne zašľahávame do hustej masy a pomaly miešame.
  9. Vymiešanú hmotu naložíme do plechu.Malo by jej byť asi polovička obsahu.
  10. Po upečení chlebíček vyklopíme opačnou stranou hore.
  11. Ešte horúci potrieme lekvárom.
  12. Polevou polejeme povrch chlebíka.
  13. Prizdobíme.Ja som zdobila pilinkami z limetky a kadizovanými brusnicami.Urobilo to celkom pekný ornament.No ozdoba je podľa ľubovôle./Čokoláda,oriešky.Kandizované ovocie./
  14. Pozvanie na chutný chlebíček.
  15. A ešte sumár chutného zákuska.