Ľadový chlebíček (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento chlebíček milujeme,lebo má dlhú trvácnosť a čím ma viac dní,tým je chutnejší.Je to vlastne jedna z foriem biskupského chlebíka a nazvaný je asi podľa polevy,lebo tá je ako ľadík.
45 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Ingrediencie a potrebné veci.
- Tiež,plus vlašské orechy nasekané.
- Namažeme si maslom alobal.
- Vyložíme ním obdĺžnikovú formu.Vysypeme polohrubou múkou.Zvyšok prebytočnej múky z formy vysypeme.
- Žĺtka,maslo a pol dávky práškový cukor, vymiešame do hladka.
- Pridáme kandizované na kúsky pokrájané ovocie,múku,prášok do pečiva,orechy,mandle,citónovú kôru,pomarančovú kôru,nasekanú čokoládu,hrozienka.Premiešame.
- Medzitým vyšľaháme 4 bielka s polovicou práškového cukru.Do tuha.
- Sneh postupne zašľahávame do hustej masy a pomaly miešame.
- Vymiešanú hmotu naložíme do plechu.Malo by jej byť asi polovička obsahu.
- Po upečení chlebíček vyklopíme opačnou stranou hore.
- Ešte horúci potrieme lekvárom.
- Polevou polejeme povrch chlebíka.
- Prizdobíme.Ja som zdobila pilinkami z limetky a kadizovanými brusnicami.Urobilo to celkom pekný ornament.No ozdoba je podľa ľubovôle./Čokoláda,oriešky.Kandizované ovocie./
- Pozvanie na chutný chlebíček.
- A ešte sumár chutného zákuska.