Tvarohový zákusok

Ľadový bozk (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý tvarohový zákusok s mascarpone, citrónom a snehovým bozkom. Zdobila som jedlými sirôtkami.

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok dom pečiva a sódu som zmiešala a v malých dávkach preosievala k vajcovému základu. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Trúbu som predhriala na 180 st. Cesto som vyliala na plech, upravila a pieklo sa 10 min. Takto isto som pripravila i ďalšie 2 cestá. Pokiaľ sa pieklo prvé, vymiešala som si cesto na ďalšie. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  2. Kým sa chladili, pripravila som si krém. Tvaroh, cukor, vanilkový cukor, mascarpone a citrónovú kôru a šťavu som dala do misy a mixérom som všetko zmiešala.
  3. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti.
  4. Na spodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým džemom.
  5. Na vychladnutý džem som natrela krém. Potom som natrela ďalší korpus lekvárom a obrátila som ho lekvárovou časťou na krém. Opäť som natrela druhý korpus lekvárom aj na vrch a na lekvár som natrela druhú časť krému. Položila som vrchný korpus. Zakryla som ho papierom na pečenie. Položila som na papier krájaciu dosku a 3 kg múky. Dala som ho do chladničky na celú noc.
  6. Druhý deň som pripravila šľahačku a natrela som ju na vrch koláča. Zúbkovou stierkou som urobila vlnky. Koláč som nakrájala na rezy a ozdobila šľahačkou.
  7. Ako som písala v úvode, pestovala som si zo semienok jedlé sirôtky. Až teraz na jeseň mi začali krásne kvitnúť. Pokiaľ neprídu mrazy použila som ich na zdobenie mojich zákuskov.
  8. Prajem vám dobrú chuť.