Foto: js9mxd
Bez polievky nemôžem byť ani jeden deň. Nie každý má rád držky a preto som odskúšal túto napodobeninu a mala obrovský úspech.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúpime si sójové mäso, jeden balíček rezancov alebo plátky, ktoré sa potom musia nakrájať na veľkosť držiek.
-
2
Sójové rezance zalejeme varenou vodou do ktorej dáme soľ, vegetu, mleté korenie a jeden rozmačkaný strúčik cesnaku. Necháme to naboptnať, ak sú rezance hrubé pokrájame ich na veľkosť držiek.
-
3
Po 30 min. zlejeme vodu a trochu vyžmýkame. Cibuľku pokrájame na kocky a dáme opražiť na masť.
-
4
Ak je cibuľka hotová, pridáme mletú červenú papriku a vložíme sójové mäso.
-
5
Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme nové korenie a bobkový list. Dusíme na miernom ohni za občasného podlievania vývarom. Ak je sójové mäso mäkké, zahustíme polievku granulovanou zápražkou. Potom to necháme ešte chvíľku povariť.
-
6
Na záver pridáme potlačený cesnak, majorán a dochutíme vegetou.
-
7
Podávame s pečivom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu