Lacná falošná držková fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 3. februára 2011
Lacná falošná držková (fotorecept)
Foto: js9mxd

Bez polievky nemôžem byť ani jeden deň. Nie každý má rád držky a preto som odskúšal túto napodobeninu a mala obrovský úspech.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
2 ks
2 strúčiky
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 KL
podľa chuti
podľa chuti
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kúpime si sójové mäso, jeden balíček rezancov alebo plátky, ktoré sa potom musia nakrájať na veľkosť držiek.

    Lacná falošná držková (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sójové rezance zalejeme varenou vodou do ktorej dáme soľ, vegetu, mleté korenie a jeden rozmačkaný strúčik cesnaku. Necháme to naboptnať, ak sú rezance hrubé pokrájame ich na veľkosť držiek.

    Lacná falošná držková (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 30 min. zlejeme vodu a trochu vyžmýkame. Cibuľku pokrájame na kocky a dáme opražiť na masť.

    Lacná falošná držková (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak je cibuľka hotová, pridáme mletú červenú papriku a vložíme sójové mäso.

    Lacná falošná držková (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme nové korenie a bobkový list. Dusíme na miernom ohni za občasného podlievania vývarom. Ak je sójové mäso mäkké, zahustíme polievku granulovanou zápražkou. Potom to necháme ešte chvíľku povariť.

    Lacná falošná držková (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver pridáme potlačený cesnak, majorán a dochutíme vegetou.

    Lacná falošná držková (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s pečivom. Dobrú chuť.

    Lacná falošná držková (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
To je dobré. Teraz predávajú gurmánsky bujón, je to tak trochu novinka, v jednom balení tri kalíšky, ten by sa do toho hodil, alebo extra silný hovädzí, ten používam najviac, má dobrú mäsovú chuť a vôňu.Polievočku by to ochutilo, prípadne miesto vegety.
tothka
Takúto som ešte neskúsila manželovi uvariť, varím ju z hlivy . Ja držkovú nemusím, no sójovú by som možno mohla. Vyskúšam.
bejda7
Ja držkovú zbožňujem,tiež ju občas spravím z hlivy,ale nabuduce skúsim aj zo sójového mäska:)
paveljrk
Držková je niečo čo priam zbožňujem.Vyskúšam,uvidím,no ďakujem.Na sojové mäso mám veľa receptov,no toto je niečo extra fajnové.Už je uložené i stiahnuté.
andulka2
ja robím držkovú z prasačích paprčiek, obvykle keď robím huspeninu. Nie celkom rozvarené nožičky vyberiem, kožu a ostatné až na kosť oberiem a pokrájam na rezančeky. Potom sa dovarí v gulášovom základe do mäkka. Nezahusťuje sa, lebo sa to zahustí samo.
kysucan
U nás mam rád držkovú len ja. Ale verim, že túto si dajú všetci
lachim
Super falošná držková. Originálne držky mám rád len, keď sú čerstvé a nie hrubé. Sója to veľmi dobre nahradila. Pochutnal som si.
ejmepb
Urobila som falošnú držkovú z nožičiek šampiónov, nemá chybu. Obvykle aj ja robím z hlivy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia