Lacná falošná držková (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Bez polievky nemôžem byť ani jeden deň. Nie každý má rád držky a preto som odskúšal túto napodobeninu a mala obrovský úspech.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúpime si sójové mäso, jeden balíček rezancov alebo plátky, ktoré sa potom musia nakrájať na veľkosť držiek.
- Sójové rezance zalejeme varenou vodou do ktorej dáme soľ, vegetu, mleté korenie a jeden rozmačkaný strúčik cesnaku. Necháme to naboptnať, ak sú rezance hrubé pokrájame ich na veľkosť držiek.
- Po 30 min. zlejeme vodu a trochu vyžmýkame. Cibuľku pokrájame na kocky a dáme opražiť na masť.
- Ak je cibuľka hotová, pridáme mletú červenú papriku a vložíme sójové mäso.
- Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme nové korenie a bobkový list. Dusíme na miernom ohni za občasného podlievania vývarom. Ak je sójové mäso mäkké, zahustíme polievku granulovanou zápražkou. Potom to necháme ešte chvíľku povariť.
- Na záver pridáme potlačený cesnak, majorán a dochutíme vegetou.
- Podávame s pečivom. Dobrú chuť.