Labužnícke kura (fotorecept)

Autor receptu: konki

Ľahký spôsob ako pripraviť chutné kuriatko. Zvládne to každý :)

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny .
  2. Plech si jemne vymastíme bravčovou masťou. Zemiaky si nakrájame na kolieska. Ochutíme ich korením, soľou, rascou a mletou červenou paprikou. Na vrch poukladáme nakrájané šampiňóny. Ja som použil šampiňóny v plechovke a vodu s nich som zlial. Všetko spolu premiešame a na vrch dáme kúsok postrúhaného syra.
  3. Zemiaky zalejeme sladkou smotanou.
  4. Kuracie stehná ochutíme zmesou na kura a poukladáme na zemiaky kožou dole.
  5. Kura prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 220 stupňov zhruba na 30 minút.
  6. Po cca 30 minútach vyberieme kura z rúry a dáme dole alobal. Kuracie stehná otočíme kožou na vrch a dáme ich späť do rúry aby sa koža z vrchu zapiekla do chrumkava.
  7. Pred dopečením posypeme kura postrúhaným syrom a ešte vložíme na pár minút späť do rúry aby sa syr roztopil. A prajem dobrú chuť :)