Labužnícke kura (fotorecept)
Autor receptu: konki
Ľahký spôsob ako pripraviť chutné kuriatko. Zvládne to každý :)
6 porcií |
45 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny .
- Plech si jemne vymastíme bravčovou masťou. Zemiaky si nakrájame na kolieska.
Ochutíme ich korením, soľou, rascou a mletou červenou paprikou. Na vrch poukladáme nakrájané šampiňóny. Ja som použil šampiňóny v plechovke a vodu s nich som zlial. Všetko spolu premiešame a na vrch dáme kúsok postrúhaného syra.
- Zemiaky zalejeme sladkou smotanou.
- Kuracie stehná ochutíme zmesou na kura a poukladáme na zemiaky kožou dole.
- Kura prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 220 stupňov zhruba na 30 minút.
- Po cca 30 minútach vyberieme kura z rúry a dáme dole alobal. Kuracie stehná otočíme kožou na vrch a dáme ich späť do rúry aby sa koža z vrchu zapiekla do chrumkava.
- Pred dopečením posypeme kura postrúhaným syrom a ešte vložíme na pár minút späť do rúry aby sa syr roztopil.
A prajem dobrú chuť :)