Labute z odpaľovaného cesta

danculka - fotkadanculka, 2. decembra 2010
Labute z odpaľovaného cesta
Foto: danculka

Recept mám od kamarátky, odkial ho má ona to netuším , ja ho pekávam už aspoň 15 rokov.

60 minút
príprava

Suroviny

2 dl
7 dg
 štipka
11 dg
3 ks
2 ks
0,5 l
7 dg
125 g
 na pos.




Postup

  1. 1

    Na odpaľované cesto každý má svoj recept,môžete podla svojho.Vodu,tuk,soľ dáme variť a zavaríme do toho múku,stále miešame.Necháme trochu vychladnúť,ešte do teplého všlaháme vajíčka a pomocou vrecka nastriekame na plech tieto tvary.

    Labute z odpaľovaného cesta - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme vo vyhriatej rúre do zlata

    Labute z odpaľovaného cesta - obrázok 2
  3. 3

    Porozkrajujeme pampušiky, ako venčeky a vrch ešte na polovicu a plníme krémom,čo sme si medzi tým urobili.Z ingrediencií mlieka, pudingového prášku, cukru sme uvarili puding a do studeného vmiešame rozšlahané maslo a plníme labute ako vidíme na obrázku,dáme krém potom zapichneme dvojky , ako krky a z oboch strán krídla /to je vrch rozrezaný na polovicu / a posypeme práškovým cukrom,krém môže byť aj iný, ako na venčeky, ale mi máme radi tento ,lebo nie je veľmi sladký.

    Labute z odpaľovaného cesta - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!!!!!

    Labute z odpaľovaného cesta - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne, si šikulka, hneď by som si jednu labuť dala,alebo radšej dve.
helca103
Odpalovane cesto robim často ale takéto krásne labute som neskúšala si šikovná , krásne je to aj nafotené a ružičky sú tiež velmi pekné....
jatanika
recept mám doma aj ja... len som na to ešte nenašla odvahu... tvoje sú veľmi pekné
danculka
Som veľmi rada,že sa Vám páčia.Ďakujem,za komentár,kočky.
reva
Je to super veľmy sa my to páči a ja zbožňujem takéto koláče k Vianociam to hňed aj vyskúšam ozaj je to supe.
marikasu
Krásne labute, po tvojom fotopostupe si na ne snáď už trúfnem aj ja -:))
matased
ani ja som ich ešte neskúšala, ale sú na zahryznutie!
hubarka35
to je peknučké,ešte nikdy som nerobila z odpalovaneho cesta nič,vyskušam,a može tam byt aj hrubá muka miesto krupicovej,ja by som dala daku karamel polevu na kridielká a kolko z tej dávky vyšlo labuti,nás je dost-jedna bude asi malo...
marianne69
Nieco tak mileho lahodiaceho oku som uz davno nevidela a urcite aj chuti:-)
garanco
Úžasné, krásne! Ak niekto ukáže postup, potom to už nie je také neuskutočniteľné.Vďaka za nápad!
vierik
Krásny chutný zážitok,to vidieť,nie to ešte ochutnať,super,ukladám.
danapa
Kraaasna , kraaaasna mnamka, gratulujem, si sikulka, ukladam do KK a urcite urobim, teda pokusim sa ☺☺☺
stefanm
...sú tak krásne,že ma inšpirovali a urobil som im fotomontáž.(Zážitky-Zabavme sa trochu - koniec ).Určite sa ti z nich zvýši,lebo to je škoda zjesť!!!
viedra
labute vyzerajú veľmi pekne ukladam do kk
danculka
Hubarka,ano môže byť aj hrubá múka.Stefanm, tentoraz som to piekla len pre varechárov,z tej jednej dávky je pribl.15 ks veľkých labutí a môj manžel ich už stihol zjesť,veľmi pekne dˇakujem za všetky komentáre a pochvaly,potešili ste ma.
elisticka
krasne labudky aj ja ich piekavam ano vydrzia len chvilku :-)))aj na slano su vynikajuce:-))
martamm
Nadhera, veterniky robievam a tieto labutky sa budu urcite pacit mojej vnucke, receptik ukladam
dogagador
@danculka : normalne som pri pozerani tych krasnych labutiek pocula labutie jazero...uz len aby zacali tancovat!! robila som venceky, aj veterniky, este urobim labutky, lebo nieco tak pekne clovek nevidi kazdy den ;-)
sovka62
Danculka, predbehla si ma, chcela som ich pridať, keď budem piecť. No, hlavné že sú už tu.
danculka
Určite ich pozná viac kuchárok,potešia aj oko, aj brucho,dˇakujem za komentáre.
evanaaa
Také krásne labuďky dlho plávať nevydržia. Raz som ich videla robiť ( v TV ), ale boli na jazierku, nepamätám si presne, ale myslím, že to bola slivková omáčka, rozriedená sladkou smotanou, vytvárala podklad, akoby labute plávali. Ale aj takto sú pekné a chutnučké.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Aby sa vám tie pampúšiky vydarili odporúčam vám predohriatú maximálne horúcu rúru. Já by som tie "dvojky" piekol zvlášť.
danculka
evanaaa,ani unás dlho neplávali,lebo som ich robila ,len za plech a asi išli do teplých krajov ha,ha,ha,
vavan
peknučkééééééééééééé
zitar
Venčeky robievam, ale na takéto niečo by som v živote neprišla. To bude prekvapenie pre rodinu.
tinca
@danculka pár mesiacov dozadu ich robil jeden kuchár na TV paprika, ale nestihla som ich zapísať, hoci rcp na odpaľované cesto je veľa som rada, že si ich pridala, ukladám do KK
brigita
Sú nádherné, .........aj tie moje hneď odletia do teplých krajov.
porzellanka
Super, krasne sa Ti vydarili. Ja som tie labute videla raz na vianocnom bazare diplomatov v Bratislave a vravela som si, ze by som ich mala vyskusat. No a teraz vdaka za recept, teraz ich vyskusam naozaj.
jerica
neviem kde bol ten tvoj receptík že som ho prehliadla , gratulujem k výhre krásne spracovanému receptu aj s foto postupom :-))
danculka
Ďakujem veľmi pekne a tiež prajem sviatky plné pohody,zdravia a radosti..
mikat
hmm... hľadám recept na odpaľované cesto, ale píše sa tam hladká múka... Ty máš hrubú... Aj čo sa týka tuku - je jedno či je to stužený tuk alebo margarín? Ja by som najradšej olej dala. Múku by som chcela použiť aj celozrnnú. @danculka , poradíš? :)
danculka
Ja vždy dávam hrubú múku,ale či stužený, alebo margarín to je jedno,s olejom som nerobila a s celozrnnou múkou som tiež nepracovala pri odpaľovanom ceste...skús....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia