Foto: mojakava20
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
250 ml na kvások |
|
1/2 bal. |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2-3 bal. |
|
2 malé poháre |
|
|
Postup
-
1
Prichystáme si všetky suroviny.
-
2
Zarobíme cesto z preosiatej múky,žĺtka, kváska,oleja,cukru, soli a kypriaceho prášku. Všetko spolu poriadne vymiesime. Potom necháme cesto kysnúť aspoň hodinku. Ak by sa cesto príliš lepilo pri miesení, pridáme hrsť múky.
-
3
Vykysnuté cesto roztlačíme prstami na veľký plech, ktorý sme vymazali olejom (neposýpať). Potrieme lekvárom,najlepšie ríbezľovým alebo malinovým, podľa chuti, najlepšie je však vybrať kyselkavý lekvár.
-
4
Na lekvár nanesieme tvarohy, ktoré sme si vymiešali s vanilkovým cukrom (2-3 podľa chuti).
-
5
Nakoniec môžeme posypať mletou škoricou a piecť pri 180°C.
ja plech potrie tukom-ľahšie sa cesto rozťahuje na plech..ked som dávala olej-sa mi "šmýkalo"..ťažko rozťahovalo..
pokojnú nedeľu všetkým..:-)