Kysnutý tvarohovník fotorecept

mojakava20 - bez fotkymojakava20, 27. septembra 2014
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
4 PL
100 ml
250 ml na kvások
1/2 bal.
1/2 kocky
1 ks
 štipka
2 ks
1 ks
2-3 bal.
2 malé poháre




Postup

  1. 1

    Prichystáme si všetky suroviny.

    Kysnutý tvarohovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zarobíme cesto z preosiatej múky,žĺtka, kváska,oleja,cukru, soli a kypriaceho prášku. Všetko spolu poriadne vymiesime. Potom necháme cesto kysnúť aspoň hodinku. Ak by sa cesto príliš lepilo pri miesení, pridáme hrsť múky.

    Kysnutý tvarohovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto roztlačíme prstami na veľký plech, ktorý sme vymazali olejom (neposýpať). Potrieme lekvárom,najlepšie ríbezľovým alebo malinovým, podľa chuti, najlepšie je však vybrať kyselkavý lekvár.

    Kysnutý tvarohovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na lekvár nanesieme tvarohy, ktoré sme si vymiešali s vanilkovým cukrom (2-3 podľa chuti).

    Kysnutý tvarohovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec môžeme posypať mletou škoricou a piecť pri 180°C.

    Kysnutý tvarohovník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
dľa našej chuti..
ja plech potrie tukom-ľahšie sa cesto rozťahuje na plech..ked som dávala olej-sa mi "šmýkalo"..ťažko rozťahovalo..
pokojnú nedeľu všetkým..:-)
hannah22
stará dobrá klasika, ja do tvarohu pridávam hrozienka namočené v rume alebo goji, červené plody kustovnice, ozvláštni to tvaroh... ale to záleží na chuti strávníkov ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia