Kysnutý tvarohovník (fotorecept)

Autor receptu: mojakava20

90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Prichystáme si všetky suroviny.
  2. Zarobíme cesto z preosiatej múky,žĺtka, kváska,oleja,cukru, soli a kypriaceho prášku. Všetko spolu poriadne vymiesime. Potom necháme cesto kysnúť aspoň hodinku. Ak by sa cesto príliš lepilo pri miesení, pridáme hrsť múky.
  3. Vykysnuté cesto roztlačíme prstami na veľký plech, ktorý sme vymazali olejom (neposýpať). Potrieme lekvárom,najlepšie ríbezľovým alebo malinovým, podľa chuti, najlepšie je však vybrať kyselkavý lekvár.
  4. Na lekvár nanesieme tvarohy, ktoré sme si vymiešali s vanilkovým cukrom (2-3 podľa chuti).
  5. Nakoniec môžeme posypať mletou škoricou a piecť pri 180°C.