Trojfarebný kysnutý koláč
Kysnutý trojfarebný koláč
Autor receptu: kukurica
Recept som dostala od známej, ktorá kváskuje. Na kváskovanie nemám dosť času, tak som si recept upravila. Nám veľmi chutil
aj s droždím :-)
4 porcie |
60 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Vlažné mlieko, troška cukru a droždie zmiešame a necháme vzísť kvások.
- Zvyšné suroviny dáme do misy, pridáme kvások a vymiesime vláčne nelepivé cesto. Ak treba, pridáme ešte trochu mlieka.
- Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú časť necháme svetlú. Do druhej časti cesta zapracujeme kašičku pripravenú zmiešaním kakaa, medu a trošky mlieka. Do tretej časti cesta zapracujeme kašičku z Cara, medu a trošky mlieka. Všetky 3 bochníky zakryjeme a necháme nakysnúť.
- Všetky 3 časti rozvaľkáme na pláty s hrúbkou asi 3 mm a poukladáme ich na seba. Opäť rozvaľkáme asi na hrúbku 5 mm a zrolujeme do rolády. Roládu nakrájame na 1,5 cm kolieska, ktoré ukladáme tesne k sebe (viď titulný obr. ) na papierom vyložený plech. Necháme nakysnúť, potom potrieme rozmiešaným žĺtkom. Pečieme pri teplote 170 °C cca 35 minút.
- Koláč som krájala šikmo. Výborné je k nemu mlieko či kakao.