Kysnutý ovocný koláčik s tvarohovou plnkou

diabambulka - fotkadiabambulka, 17. októbra 2010
60 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO :
500 g
 ( 1 kocka )
50 g
250 ml vlažné
75 g
 štipka
1 ks
TVAROHOVÁ PLNKA NA KYSNUTÝ KOLÁČIK :
500 g
150 g
ROZMER PLECHU : 35 x 40 cm




Postup

  1. 1

    CESTO : Urobíme si kvások z vlažného mlieka a kocky droždia, môžeme tam pridať aj troška cukru, aby nám to lepšie kyslo. Z múky, cukru , rozpusteného masla, vajíčka , štipky soli a kvásku vypracujeme cesto. Necháme v teple vykysnúť. Potom dáme vykysnuté cesto na vymastený plech. Na cesto dáme tvarohovú plnku, ovocie podľa chuti - ja som dala slivky, jahody a ribezle. Vynikajúce je to aj s tvarohovou plnkou a čučoriedkami:-) na vrch koláčika dáme už len posýpku , ktorú si pripravíme (z trošky tuku asi ako vlašský orech, troška práškového cukru, troška hrubej múky ) a pečieme pri 180 stupňoch približne 60 minút.

  2. 2

    TVAROHOVÁ PLNKA NA KYSNUTÝ KOLÁČIK : Všetko spolu zmiešame a natrieme na pripravené kysnuté cesto a dáme piecť.

Diskusia k receptu

pepator
dobry vecer mozem sa spytat to mliecko dame do cesta?lebo asi ste zabudla napisat v recepte.dakujem
diabambulka
ahoj, nie nezabudla mliecko je na kvások,( z mlieka a kvasníc si urobíš kvások), ktorý potom pridáš k ostatným surovinám a spolu vymiesiš cesto:- ) idem skúsiť a radšej to ešte do receptu dopíšem.ďakujem a ahojky
marienka44
Mne sa nepozdava, ze v tvarohovej plnke nie je aspon 1 vajce. Moja svokra ma ucila, ze do tvarohu treba vzdy dat vajicko, lebo inak sa tvaroh "zlúči" s cestom a zanikne. :-)
diabambulka
No vidíte tisíc ľudí tisíc chutí a každý varíme alebo pečieme inak aj keby sme mali rovnaký recept. Kľudne si tam to vajíčko dajte určite s tým nič nepokazíte, možno naopak bude to ešte lepšie, viete čo na budúce to vyskúšam aj ja to vajíčko tam pridať, ďakujem za milý tip :-)))
huta
piekla som , vyskúšala som , je výborný, odporúčam,
Diabambulka ďakujem
pepator
oki dakujem drozdie je moja premiera este som kysnuty kolac nerobila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia