Kysnutý koláč so slaninou a s mladou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Droždie rozdrobíme v teplom mlieku, pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme vykysnúť kvások. K múke pridáme kvások, vajce, maslo, soľ a dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť.
  2. Cibuľu ošúpeme, rozrežeme na polovice, pokrájame na pásiky a orestujeme do sklovita. Potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a pár minút pražíme. Okrúhlu formu na pečenie vymažeme tukom, vysypeme múkou a natlačíme do nej vykysnuté cesto.
  3. Na cesto rozložíme slaninku s cibuľou, zalejeme rozšľahanými a osolenými vajcami, okoreníme, posypeme nasekanou mladou cibuľkou (vrátane vňate) a upečieme.