:-)
Suroviny
| Kysnuté cesto: | |
| 1 kg |
|
| 4 pl |
|
| 2 kl |
|
| 1 celé |
|
| 42 g |
|
| 500 - 600 ml |
|
| 1 pl kopcom |
|
| Cesto sadlové: | |
| 500 g |
|
| 400 g |
|
| Plnka maková : | |
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1/4 hrnčeka |
|
|
|
|
| Plnka orechová: | |
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1/4 hrnčeka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto som vymiesila klasické hladké cesto a dala som ho kysnúť.
-
2
Bravčové sadlo som zmiesila s hladkou múkou . Potom som ho rozdelila na dve časti.
-
3
Vykysnuté cesto som tiež rozdelila na dve časti.
-
4
Obe cestá som trochu rozvaľkala a uložila na seba . Jedno kysnuté a jedno sadlové .
-
5
Potom som to celé rozvaľkala na jeden veľký plát.
-
6
Stočila som to ako závin,
-
7
Rozdelila na 4 časti.
-
8
Každú som rovaľkala a pokrájala na 8 častí, naplnila som makom a orechami. Vytvarovala rožky a uložila na pomastený plech.
-
9
Na plechu som ich ešte potrela rozšľahaným vajíčkom.
-
10
Druhú polovicu cesta som rozvaľkala celú a plnila kúskami jablka, ktoré som posypala cukrom a škoricou.
-
11
Piekla som na 200 stupňoch, čas treba sledovať, lebo každá rúra pečie inak. No a takto to vyzerá upečené :-)









Diskusia k receptu