Kysnuté rožky troch chutí
Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 5. septembra 2012
kuchárka Novej menzy v Žiline, 5. septembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
40 g |
|
200 g |
|
štipka |
|
400 ml |
|
150 ml |
|
Kokosová plnka: | |
200 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
|
Orechová plnka: | |
200 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
štipka |
|
pár kvapiek |
|
Lekvárová plnka: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vymiesime vláčne cesto a necháme ho kysnúť. Potom ho rozdelíme na osem bochníkov.
- 2
Každý bochník vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na osem častí. Naplníme ich rôznymi plnkami, zrolujeme do tvaru rožka.
- 3
Rožky poukladáme na vymastený plech a pečieme približne 15 minút na 180 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu