Kysnuté rožky troch chutí
Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 5. septembra 2012
kuchárka Novej menzy v Žiline, 5. septembra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 40 g |
|
| 200 g |
|
| štipka |
|
| 400 ml |
|
| 150 ml |
|
| Kokosová plnka: | |
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| Orechová plnka: | |
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| pár kvapiek |
|
| Lekvárová plnka: | |
| 100 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vymiesime vláčne cesto a necháme ho kysnúť. Potom ho rozdelíme na osem bochníkov.
- 2
Každý bochník vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na osem častí. Naplníme ich rôznymi plnkami, zrolujeme do tvaru rožka.
- 3
Rožky poukladáme na vymastený plech a pečieme približne 15 minút na 180 oC.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu