Kysnuté rožky troch chutí

Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 5. septembra 2012
Kysnuté rožky troch chutí
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
40 g
200 g
štipka
400 ml
150 ml
Kokosová plnka:
200 g
100 ml
100 g
Orechová plnka:
200 g
100 ml
100 g
štipka
pár kvapiek
Lekvárová plnka:
100 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vymiesime vláčne cesto a necháme ho kysnúť. Potom ho rozdelíme na osem bochníkov.

  2. 2

    Každý bochník vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na osem častí. Naplníme ich rôznymi plnkami, zrolujeme do tvaru rožka.

  3. 3

    Rožky poukladáme na vymastený plech a pečieme približne 15 minút na 180 oC.

Diskusia k receptu

renka73
hmmm,kokosová plnka...to som ešte nerobila ..určite spravím ja mám kokos rada,ďakujem za receptík
anina6
tieto rožteky sú výborné aj s tvarohovou plnkou, pečiem ich aj ja a pred pečením ich ešte potieram rozšľahaným žltkom, tak sú krásne leské. a hlavne je ich veľa a sú výborné.

renewa
no tak tieto rozhodne vyskúšam akokosovú plnku tiež,takú som ešte nerobila




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia