Kysnuté pečené buchty

Autor receptu: slavkabis

Recept som našla v mojom "receptári", kde donedávna dlho ležal. Ale vždy keď upečiem tieto buchty, majú veľký úspech. Dúfam, že keď recept vyskúšate, budete aj vy spokojní

80 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Poprášime múkou a necháme trochu odstáť, nech droždie pracuje. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, a ostatné suroviny. Cesto trochu varechou premiešame aby sa spojili mokré a suché časti a necháme cca 10 min. odstáť. S cestom sa potom lepšie pracuje. Po 10-tich minútach cesto dobre vymiesime a necháme asi hodinku na teplom mieste kysnúť.
  2. Po vykysnutí si cesto preložíme na dosku pracovnú a rozdelíme na dve, ev. štyri časti. Každú časť cesta vyvaľkáme a pokrájame na približne rovnaké diely.
  3. V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkom, s hrozienkami a vanilkovým cukrom. Zmes ukladáme na vykrojené diely cesta. Môžeme použiť aj slivkový lekvár - povidla, Nutellu, samozrejme každý podľa svojej chuti.
  4. Urobíme si batôžky, ktoré ukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Každý si zvolí veľkosť sám. Buchty potrieme roztopeným maslom a dáme do predhriatej rúry na 170 -180 stupňov cca 20 minút.
  5. Po upečení potrieme buchty cukrovou vodou a prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť. Dobrú chuť :)