Kysnuté pečené buchty
Autor receptu: slavkabis
Recept som našla v mojom "receptári", kde donedávna dlho ležal. Ale vždy keď upečiem
tieto buchty, majú veľký úspech. Dúfam, že keď recept vyskúšate, budete aj vy spokojní
80 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Poprášime múkou a necháme trochu odstáť, nech droždie pracuje. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, a ostatné suroviny.
Cesto trochu varechou premiešame aby sa spojili mokré a suché časti a necháme cca 10 min. odstáť. S cestom sa potom lepšie pracuje. Po 10-tich minútach cesto dobre vymiesime a necháme asi hodinku na teplom mieste kysnúť.
- Po vykysnutí si cesto preložíme na dosku pracovnú a rozdelíme na dve, ev. štyri časti. Každú časť cesta vyvaľkáme a pokrájame na približne rovnaké diely.
- V miske si zmiešame tvaroh s vajíčkom, s hrozienkami a vanilkovým cukrom. Zmes ukladáme na vykrojené diely cesta. Môžeme použiť aj slivkový lekvár - povidla, Nutellu, samozrejme každý podľa svojej chuti.
- Urobíme si batôžky, ktoré ukladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Každý si zvolí veľkosť sám. Buchty potrieme roztopeným maslom a dáme do predhriatej rúry na 170 -180 stupňov cca 20 minút.
- Po upečení potrieme buchty cukrovou vodou a prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.
Dobrú chuť :)