Foto: maxinka
Veľmi chutné pečivo, ktoré sa môže pripraviť aj s makovou náplňou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
75 g |
|
1/2 ČL |
|
1 kocka |
|
podľa potreby |
|
75 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
50 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
trochu |
|
trochu |
|
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku. Droždie rozdrobíme do teplého mlieka. K múke pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, soľ, mäkké maslo, lyžicu oleja a vykysnutý kvások. Vymiesime cesto, odložíme na teplé miesto kysnúť.
- 2
Pripravíme si plnku. Maslo rozpustíme. pridáme cukor a mleté orechy. Primiešame škoricu a trochu mlieka aby bola plnka kašovitá.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou. Cesto potom preložíme do 2/3 a potom ostatnú tretinu k stredu. Nakrájame na pásy, skrútime do špirály a uložíme na papierom vyložený plech alebo len na vymastený. Potrieme vyšľahaným žĺtkom a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre 20 - 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kuk sem: mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/orechove-vrkoce/...
A jsme tam - já si to představovala na délku, tady je to na šířku. Moc děkuji, Mata! To už je po několikáté, co mi, Varechári pomáháte. Ještě že vás všechny mám. Přeji hezké pozdní odpoledne všem!
tiež pekné a zaujímavé
Ďakujem sú veľmi dobré