Kysnuté orechové vrkoče
Autor receptu: maxinka
Veľmi chutné pečivo, ktoré sa môže pripraviť aj s makovou náplňou.
20 porcií |
120 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy preosejeme múku. Droždie rozdrobíme do teplého mlieka. K múke pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, soľ, mäkké maslo, lyžicu oleja a vykysnutý kvások. Vymiesime cesto, odložíme na teplé miesto kysnúť.
- Pripravíme si plnku. Maslo rozpustíme. pridáme cukor a mleté orechy. Primiešame škoricu a trochu mlieka aby bola plnka kašovitá.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou. Cesto potom preložíme do 2/3 a potom ostatnú tretinu k stredu. Nakrájame na pásy, skrútime do špirály a uložíme na papierom vyložený plech alebo len na vymastený. Potrieme vyšľahaným žĺtkom a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre 20 - 25 minút.