Kysnuté orechové vrkoče

Autor receptu: maxinka

Veľmi chutné pečivo, ktoré sa môže pripraviť aj s makovou náplňou.

20
porcií
120 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku. Droždie rozdrobíme do teplého mlieka. K múke pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, soľ, mäkké maslo, lyžicu oleja a vykysnutý kvások. Vymiesime cesto, odložíme na teplé miesto kysnúť.
  2. Pripravíme si plnku. Maslo rozpustíme. pridáme cukor a mleté orechy. Primiešame škoricu a trochu mlieka aby bola plnka kašovitá.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou. Cesto potom preložíme do 2/3 a potom ostatnú tretinu k stredu. Nakrájame na pásy, skrútime do špirály a uložíme na papierom vyložený plech alebo len na vymastený. Potrieme vyšľahaným žĺtkom a necháme ešte podkysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre 20 - 25 minút.