Tradičné kysnuté cesto, krásne voňajúce maslom a broskyňami...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 20 g |
|
| 3 PL |
|
| 300 ml |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 2 ČL (kukuričný škrob) |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| (marhuľový) |
|
Postup
-
1
Do 100 ml odobratého teplého mlieka si dáme robiť kvások z droždia a malej lyžičky cukru. V zvyšku teplého mlieka rozmiešame vajce. Do misy vsypeme preosiatu múku, štipku soli, citrónovú kôru, cukor, olej, kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto. Dáme vykysnúť ta teplom mieste, kým sa cesto nezdvojnásobí.
- 2
Kým nám cesto kysne, pripravíme si plnku zmiešaním jemného tvarohu, žĺtka, vanilkového cukru a kryštálového cukru. Ak je plnka veľmi riedka vmiešame do nej maizenu. Otvoríme si broskyňový kompót a broskyne scedíme.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a celé potrieme roztopeným maslom. Zavinieme do tuhšej rolky a rozkrájame na 16 slimáčikov. Tieto ukladáme na pomastený plech, vo väčších rozostupoch, ešte nám podkysnú. Každého slimáčika ešte potrieme zvyšným maslom. Dnom lyžice do jednotlivých koláčov vytláčame jamky a do nich lyžicou vkladáme tvarohovú plnku. Ozdobíme kúskami broskýň. Pečieme vo vyhriatej rúre: ja teplovdzuch 160 stupňov Celzia, 17 minút, alebo v klasickej rúre horný/dolný ohrev 180 stupňov Celzia 25 minút (alebo podľa seba) Prajem dobrú chuť! :o)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









mám rada kysnuté..
Broskyne si kládla na tvaroh šupkou hore?
Vyzerajú veľmi pekne a iste aj chutia vynikajúco. Vyskušam a ukladám do KK. :-)