Kysnuté kolieska s tvarohom a broskyňami
Autor receptu: soncya
Tradičné kysnuté cesto, krásne voňajúce maslom a broskyňami...
16 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do 100 ml odobratého teplého mlieka si dáme robiť kvások z droždia a malej lyžičky cukru. V zvyšku teplého mlieka rozmiešame vajce.
Do misy vsypeme preosiatu múku, štipku soli, citrónovú kôru, cukor, olej, kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto. Dáme vykysnúť ta teplom mieste, kým sa cesto nezdvojnásobí.
- Kým nám cesto kysne, pripravíme si plnku zmiešaním jemného tvarohu, žĺtka, vanilkového cukru a kryštálového cukru. Ak je plnka veľmi riedka vmiešame do nej maizenu.
Otvoríme si broskyňový kompót a broskyne scedíme.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a celé potrieme roztopeným maslom. Zavinieme do tuhšej rolky a rozkrájame na 16 slimáčikov. Tieto ukladáme na pomastený plech, vo väčších rozostupoch, ešte nám podkysnú.
Každého slimáčika ešte potrieme zvyšným maslom. Dnom lyžice do jednotlivých koláčov vytláčame jamky a do nich lyžicou vkladáme tvarohovú plnku. Ozdobíme kúskami broskýň.
Pečieme vo vyhriatej rúre: ja teplovdzuch 160 stupňov Celzia, 17 minút, alebo v klasickej rúre horný/dolný ohrev 180 stupňov Celzia 25 minút (alebo podľa seba)
Prajem dobrú chuť! :o)