Kysnuté buchty z banánového cesta
Autor receptu: ivka152
Tento recept som ešte dávnejšie našla na
internete,tak som sa ho rozhodla vyskúšať.Je
trocha náročnejší na čas,ale myslím,že to stojí
zato :-)
24 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- VEČER:
Pripravíme si mlieko, do ktorého pridáme 1PL medu, zohrejeme a premiešame nech sa med rozpustí.Do misky vysypeme droždie a zalejeme pripraveným mliekom.Pridáme trocha múky,asi 1KL a premiešame. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások.
- Medzitým si rozpustíme maslo, do ktorého pridáme nastrúhanú kôru z 1/2 citróna a necháme vychladnúť.
- Do misy dáme na kúsky nakrájané banány, pridáme cukor a šťavu z 1/2 citróna.
- Poriadne vyšľaháme...
- Medzitým nám vykysol kvások...
- Prelejeme ho do väčšej misy, pridáme vajce a trocha múky...
- ...a vyšľaháme
- Potom som šľahacie metly vymenila za hnetacie háky a za stáleho miešania som pridávala banánovú zmes.
- Nakoniec postupne pridáme aj zvyšnú múku a soľ.
- Keď sa už všetky suroviny spojili,pridáme aj maslovo-citrónovú zmes.
- Ďalej hnetieme kým sa všetko nespojí a cesto sa nelepí na misku.
- Cesto som potom preložila do misky kysky,trochu ešte rukou premiesila,posypala múkou a dala na teplé miesto kysnúť na hodinu...tu je cesto po hodine kysnutia.Misku som zatvorila a dala do chladničky až do rána.
- RÁNO:
Misku vyberieme z chladničky a necháme postáť aspoň 20minút pri izbovej teplote.Takto vyzeralo cesto ráno.
- Vysypeme ho na pomúčenú dosku,ešte trocha premiesime a už cestu stačí len dať tvar aký chceme :-) a keďže k banánom sa podľa mňa najviac hodí čokoláda,zvolila som ako náplň nutellu.Ale myslím,že aj čisté by boli chutné keďže aj samotné cesto je "ochutené" :-) Hotové koláčiky necháme kysnúť ešte aspoň 30minút.Potom ich potrieme medom zmiešaným s trochou vody a posypeme kryš.cukrom.Dáme piecť na 170°C cca 30minút.
- Upečené :-)