Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Kysnuté bezlepkové tvarohové koláče s marhuľou

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. augusta 2020. Komerčný recept.
18 - 20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
350 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto)
200 ml
120 ml
1/2 kocky
50 ml
50 g
1 ks
štipka
Plnka:
200 g
1 ks
1 bal.
1 PL
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku zmiešame 1 PL cukru a droždie. Kvások necháme vzísť na teplom mieste asi 10 minút. Do zvyšných surovín vylejeme nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.

  2. 2

    Suroviny na plnku zmiešame. Ak je plnka redšia pridáme pudingového prášku viac. Marhule umyjeme a odkôstkujeme.

  3. 3

    Na pomúčenej doske vymiesime z cesta bochník. Rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska a presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dno pohárika poprášime múkou a vtlačíme do kolieska ďalší kruh, na ktorý navrstvíme lyžicu tvarohovej plnky a na vrch uložíme polovicu marhule. Koláče necháme 20 minút podkysnúť.

  4. 4

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme pri 190 °C 18 - 20 minút do zlatista.

Diskusia k receptu