Kysáčska plnka

Autor receptu: an3da

V Kysáči je plnka, v iních dedinách má podobné meno, ale predsa trochu inak. Je to podobné ako žemľová knedľa. Plnka preto že ňou možno naplniť kuriatko a upiecť, potom je iná ale dooobrá chuť.

10 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vyšľaháme vajíčka a pridáme kus chleba ktorý sme predtým namočili vo vode, pravda, vyžmýkame ho. Pridáme múku toľko aby bolo hustejšie ako na palacinky. Pridáme soľ, vegetu kto nechce - nemusí a korenie. Do super krájača najprv dáme cibuľu a zapojíme, potom žalúdok a rrrrrr a na konci pečienku. Dáme to do tej mase a ešte aj pokrájanú petržlenovú vňať. Zamiešame.
  2. A teraz to dáme do priesvitnej folii, ja to robím v eko igelitovom sáčku. Položíme do vriacej vody a po asi 10 - 15 minútoch pomaly chitím zhora, ja previažem na dve hrčky tak to trčí hore, a narežem nožom sáčok a plnka sa vyklzne. Varím to asi 2 hodiny. Raz som piekla v bábovkovej forme a dalo by sa i v janskej myse ale pokrytej. My si to dávame do polievky a behom poobedia to na divný spôsob mizne. Domáci to jedia ako slaný koláč.
  3. Ked som mala viac suchého chleba tak som robila iba s chlebom, nedávala som múku. Ked som nemala chlieb tak som dala iba múku a pšeničnú krupicu. Teplotu som pridala ked sa to pečie v rúre a ked sa varí tak v slanej vode tichím varom.