Kyjevské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. júna 2012

Upiekla som chuťovo vynikajúce rezy.Zákusok je skvelé spojenie orechovej a smotanovej chuti..

10
porcií
120 minút
príprava
4X180 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
4 ks
150 g
450 g
1 ks
2-3 lyžice
Na vrch cesta:
4 ks
250 ml
250 g posekané
Krém:
500 ml
2 ks
2 ks
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozdelíme.Žtka a práškový cukor vymiešame do peny..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku som preosiala na pracovnú dosku, pridala som pokrájané maslo,prášok do pečiva .

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som žltka vymiešané s cukrom a 2 lyžice smotany..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z uvedených surovín som vypracovala vláčne cesto..rozvážila som ho na 4 rovnaké časti..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som nechala odpočívať.. zatial som si pripravila suroviny ktoré budem natierať na cesto..4 bielka som vymiešala na tvrdý sneh..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som si marhuľový lekvár a drvené orechy..podľa receptu sa má každé osobitne natierať na cesto, ja som to zmiešala a robila sa to ľahšie..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    takže lekvár som opatrne zmiešala so snehom..a týmto budem natierať cesto..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Každý plát som osobitne vyvaľkala na rovnako veľké časti..odrezala som si aj papier a na každý kus som uložila vyvaľkané cesto..až teraz som zapla trúbu na 180st.

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na pripravené pláty cesta som najprv natrela sneh s lekvárom a potom posypala orechami..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dala som do vyhriatej trúby a piekol sa každý plát 12 minút..upečené cesto..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    už upečené všetky 4 pláty cesta...musia sa chladiť a preto si zatiaľ pripravím plnku..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na krém si pomiešam mlieko,2 podingové prášky a 2 vanikové cukry, ktoré dám variť na hustú kašu..kaša sa musí vychladiť a preto som si vymiešla maslo s cukrom do peny a potom som všetko zmiešala..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Krém natieram na koláč s orechovým povrchom a ukladám na seba..všetky 3 pláty som potrela .

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Všetky pláty sú potreté krémom..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Posledný 4 plát s orechovým povrchom je uložený na vrch.. Cesto musí postáť v chlade do druhého dňa..a môže sa pokrájať..prajem vám dobrú chuť..

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    takto vyzerá...

    Kyjevské rezy (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

marianne69
tie tvoje kolace @izka ,tym sa tazko odolava,aspon oci popasiem,keby nie ich, tak ma je o polovicu menej:-D
ancicka
je to starý recept.Ja ho mám pod názvom rezané orechové rezy.
Je ozaj výborny ,môžem len odporučať.
paveva
zaujímavý, ale ktorý mám vyskúšať prv? a tiež tá pneumatika slaninková, pretože ked upečien, neodolám.
3sandra3
krásne rezy... zatiaľ som takéto nerobila, takže ukladám do kk a vyskúšam
izabella929
@papeva , dík za kometárik.-)) nuž tak ako ja pekne za radom.-))) mám ich napísaných a pripravených pre vás ešte veľa...len nestíham, lebo aj na záhrade treba robiť...
marijanka712
@izabella929 máš ich krásne takéto rezy mám rada a iste si na nich pochutím až prídu na rad , ale musím sa ta spýtať podla obrázkov nevalkala si na dvelkosť plechu asi treba použiť menší plech čo ?? nevadí pre nás je to výhoda sme dvaja ,tak aspon sa menej napchám niečo rozdám a menej priberiem...
helca103
aj mne sa páčia,určite vyskúšam o dva týždne keď bude rodinná oslava verím,že bude chutiť. Raz dávno na svadbe som jedla niečo podobné ale nik nevedel kto to doniesol tak som sa k receptu nedostala.Už sa teším ako ho budem piecť.
izabella929
@marijanka712 mali by piecť na chrbte plechu..ja to riešim tak,že vyvaľkám a uložím na pečieci papier a mám taký plech na jednej strane sa pekne dá zošuchnúť...pokial ide o veľkosť vaľkaného cesta, tak robím na 22x33 cm, lebo aby sa mi zmestil do chladničky..a mám aj taký malý plech s týmto rozmerom, ale tieto sa pečú na chbte , takže je to jedno..mala som velikánsku chladničku, ale som ju predala...takže musím robiť na tú veľkosť...neboj, mám na to krabicu s vrchnákom, uložím rezy do nej a chladničke sa im nič nestane...)))
zdenkab
Tak sa mi zdá, že aj z obzerania sa priberá. Ale musí byť úžasný. Ukladám a istotne aj zrealizujem. Už sa teším. A moja váha nech sa trasie.
jajaem
hmmm, ukladáááám :) bááječnee, až mi vyhladlo :D
frona
ja si ukladám tiež. Určite pri prvej príležitosti vyskúšam
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za komentáre a teším sa, že sa vám môj zákusok páči.-))
celeblith
uuuzasneee zakusky, tieto by som zozrala (to sa inak ani neda napisat), az by som mala hrce za usami, hlavne teraz ked som si naordinovala dietu :) ale recept ulozim, mozno ma do Vianoc ta dieta prejde :)
izabella929
@celeblith , hm, je potom nebezpečné chodiť na túto stránku, lebo ťa to nabáda porušiť diétny režim.-)))))))) sa smejem...)ďakujem pekne za komentár.-) tieto zákusky boli veru super.-))
izabella929
@mia2404 ,na tento skvelý rez veľmi rada spomínam, bolo to vynikajúce niečo.-)) parádne, chutné mňam.-) však si pridaj do krému menej cukru a je to...
kukulienka71
@izabella929 ,tvoje rezy sú najkrajšie zo všetkých Kyjevských krémešiek!Ako to ty tak dokonale krájaš?Si veľmi zručná cukrárka!Upečiem manželovi na víkend,zase chcel Marlenku,ale ja mu prejdem cez rozum,aj tu sú orechy;-)
kukulienka71
@izka ,môžem potvrdiť,sú fakt skvelé.Manželovi veľmi chutia.Samozrejme,my nevydržíme do druhého dňa,ale aj tak sú výborné.Ďakujem pekne za recept.Sú dosť pracné,robila som ich 3 hodiny(dlho mi trvalo posekať nožom 25dkg orechov.Nie je na to nejaký rýchlejší spôsob?V mixeri sa nasekajú najemno?Urýchlila som to len pečením dvoch plátov naraz v teplovzdušnej rúre.Tie časy prípravy a pečenia - tam asi zaúradoval nejaký škriatok,Izka:-)Dalo by sa to zjednodušiť aj Bebe keksami:-)Ale to sú len moje špekulácie,tie rezy sú fakt dobré a nie moc sladké!
afataga
@kukulienka71 joj aka si zaostala :-))) orechy si davaj po castiach od mikrotenoveho sacku a pobachaj tlcikom na maso hladkou stranou, mozes si regulovat posekanost
kukulienka71
@afataga ,:-D ja som nie zaostalá,ale mám taký supermoderný tĺčik,že na oboch koncoch je vyfrézovaný,hladký nemám...ale muž má gumenné kladivo...myslíš,že by to s ním šlo??(rečnícka otázka).Jasné,že nie.To je mäkké a nie dosť ťažké na to.Ďalší nápad,agentka?:-))
eviana
A inak vďaka Vašim komentárom ste pripomenuli tento už na pohľad chutný krásny zákusok od @izabella929... ten veru stojí za hriech, ukladám :)
havino
:-) zaostalá, nezaostalá, odpadnem z vás, :D, ale dobre, nie to som chcela :-), ja ich tlčiem podla @afataga , ale tiež vtedy nepovedala, že hladkou stranou :D a taký ani nemám, mám super moderný teda, tak tlčiem tými vrúbkami a ide to normálne baby
kukulienka71
@afataga ,ty si číslo!:-))@havino ,už so to tak dávnejšie robila,len sa mi furt vyderavil sáčik,tak som v tom nepokračovala,aby sme nejedli mikrotén:-)@eviana ,hneď som tvoj tip vyskúšala a je to ono!ani netreba moc silno báchať...super,veľká vďaka!!ale prečo sa píše potom v receptoch,že "posekané orechy"??malo by byť potlčené:-)
tetrisss
No netreba to ani bachat, vezmi si 7-decovu flasu na zavaranie, orechy do mikrotenoveho sacku, najlepsie zdvojit a flasou povalkat orechy. Na vlasske orechy to plati :) .
radost
ja na tlčenie orechov použijem prázdne papierové vrecko z cukru..koniec ohnem..tlčikom nemilosrdne im dohovorím do potrebnej štruktúry..už vôbec nemeliem..
izabella929
Veľmi som sa prekvapila a pousmiala na vašich radách o drvení orieškov...) možno mi to neuveríte, ale celých 250g. orieškov som pekne krájala nožom na úhľadné plátky..nie všetky zostali pekné, ale vlastne o to ani nešlo..takže nemeliem a ani ich nemlátim kladivom...moje doma vypestované lieskové oriešky si zaslúžia moju úctu a tak si položím na krájaciu dosku staršiu útierku a pekne krájam a krájam...ďakujem pekne za vaše úsmevné rady aj komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia