Kvasnicová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: tetadena

Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie je výrazná. Pokiaľ vám neprekáža zápach kvasníc v kuchyni, určite pochutí aj ako rýchla večera, alebo olovrant.

2-3
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvicu nalejeme olej, netreba veľa. Rozdrobíme do teplého oleja kvasnice a počkáme kým sa rozpustia.
  2. Do rozpustených kvasníc nasypeme strúhanku a trochu ju opražíme.
  3. Zalejeme túto zmes mliekom.Vznikne nám niečo ako hrčkavá kaša, ale ak budete dobre miešať, mlieko sa odparí a kaša zostane hladučká. Aby sa nám urobila taká zamatovo hladká kaša, musíme nechať mileko odpariť a opäť trochu doliať a odpariť a doliať až je to úplne hladučké
  4. Keď je to asi také ako na prvom obrázku už stačí iba posoliť a pridať vajíčka. Ja to robím z dvojitej dávky, preto ich je tak veľa.
  5. Poriadne premiešať a vajíčka upražiť. A potom už iba DOBRÚ CHUŤ. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninkou.