Kuro-hus podľa maminy

Autor receptu: natali

jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko..žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky..

Postup

  1. Kura si umyjeme, rozpolíme a vložíme do pekáča, osolíme a podlejeme trochou vody. Prikryjeme. Po 15 - 20 minútach odkryjeme a polejeme výpekom. Potom, keď je už mäsko mäkké, podlejeme pivom a necháme upiecť do chrumkava. Kuriatko počas dopekania stále polievame, aby bolo pekné chrumkavé a nevyschlo.
  2. Medzitým sa na troške oleja opražíme cibuľu do sklovita, pridáme nakrájanú kapustu, podusíme. Pridáme trochu vody, ale len veľmi málo, osolíme, alebo ocukríme - podľa toho kto má ako rád a nakoniec dochutíme octom.
  3. K mäsku podávame knedľu, alebo aj pečené zemiaky, ale v kombinácii s kapustou knedľu. Dobrú chuť!