Kuriatkové karbonátky na listovom šaláte

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarené kuriatka scedíme a vychladíme. Polovicu nakrájame najemno a druhú necháme vcelku. Do misky dáme päť vajec, soľ, korenie, petržlenovú vňať a štipku kurkumy. Pridáme hotové kuriatka a všetko spolu premiešame. Ďalej pridáme nastrúhaný syr a trochu to zahustíme strúhankou.
  2. Zo zmesi vytvarujeme karbonátky a vyprážame ich v rozpálenom oleji. Po vybratí ich dávame na papierový obrúsok, aby stiekol prebytočný olej.
  3. Ľadový šalát nakrájame na kúsky spolu s rímskym šalátom, pridáme balzamikový ocot, citrónovú šťavu, olivový olej a trocha soli.
  4. Servírujeme s karbonátkami.