Kuriatkové karbonátky na listovom šaláte
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Uvarené kuriatka scedíme a vychladíme. Polovicu nakrájame najemno a druhú necháme vcelku. Do misky dáme päť vajec, soľ, korenie, petržlenovú vňať a štipku kurkumy. Pridáme hotové kuriatka a všetko spolu premiešame. Ďalej pridáme nastrúhaný syr a trochu to zahustíme strúhankou.
- Zo zmesi vytvarujeme karbonátky a vyprážame ich v rozpálenom oleji. Po vybratí ich dávame na papierový obrúsok, aby stiekol prebytočný olej.
- Ľadový šalát nakrájame na kúsky spolu s rímskym šalátom, pridáme balzamikový ocot, citrónovú šťavu, olivový olej a trocha soli.
- Servírujeme s karbonátkami.
|