Kuriatko na baklažáne a rajčinách

Autor receptu: mariamka

Jednoduché a chutné jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná som umyla, osušila, posolila a okorenila grilovacím korením. Nechala som ich marinovať asi hodinku. Baklažán som umyla a nakrájala na väčšie kocky, takisto rajčiny. Zeleninu som dala do jenskej misy, posolila, pridala nahrubo popučený cesnak, sušený tymián a poliala olivovým olejom. Premiešala.
  2. Na zeleninu som poukladala kuracie stehná, pokládla plátkami masla a dala piecť.
  3. Spočiatku som piekla - dusila zakryté, odkryla som, až keď mäsko bolo mäkké a nechala dopiecť do červena. Kombinácia chutí baklažán, rajčiny, cesnak, tymián, maslo a olivový olej je veľmi chutná, jemná a pekne sa dopĺňa s pečeným kuracím mäskom. Mali sme k tomu opekané zemiačky a svieži jarný šalát. Nech sa páči :)