Kuriatka so širokými rezancami

Autor receptu: majsterka

Vyskúšajte tento recept na prípravu kuriatok.Ak nemáte stačí zájsť do hory na prechádzku a nazbierať.Spojíte príjemné s užitočným ale výsledok stojí za to

Suroviny

Postup

  1. Na masle upražíme pokrájanú cibuľu,pred dokončením pridáme nadrobno posekaný cesnak,na takýto základ dáme očistené ,nepokrájané kuriatka,podusíme.Ked sa nám čiastočne odparí tekutina z kuriatok prilejeme biele vínko a vložíme bobkový list.Udusené zalejeme sladkou smotanou a povaríme aby zmes nebola veľmi riedka.Ak sa ponáhľate zahustite to troškou hladkej múky.Hotové kuriatka posoľte a okoreňte čerstvo zomletým čiernym korením,naostatok pridajte posekanú petržlenovú vňať.
  2. Takto pripravené kuriatka podávajte s uvarenými širokými rezancami alebo so žemlovými knedľami