Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept)

Autor receptu: jody

...alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriku nakrájame na pásiky, rajčiny na polovičky alebo štvrtky, huby na štvrtky, pór na kolieska. Vňať nasekáme nadrobno. Bôb necháme tak. Rezne nakrájame na tenšie rezníky. Posypeme provensálskym korením.
  2. Mäso opražíme na oleji z oboch strán tak, aby sa zatiahlo.
  3. Do výpeku pridáme papriku a popražíme. Posypeme trochou provensálskych byliniek.
  4. Vložíme mäso, posolíme a pridáme rajčiny.
  5. Pridáme petržlenovú vňať a po chvíli kurkumu.
  6. Nasleduje zelerová vňať, bôb a huby.
  7. Pridáme ešte pór a znova trochu provensálskych byliniek.
  8. Podlejeme studenou vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Nezahusťujeme. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.
  9. A ak nám to ešte počasie dovolí, prejdeme sa lesom.