Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept)
Autor receptu: jody
...alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriku nakrájame na pásiky, rajčiny na polovičky alebo štvrtky, huby na štvrtky, pór na kolieska. Vňať nasekáme nadrobno. Bôb necháme tak. Rezne nakrájame na tenšie rezníky. Posypeme provensálskym korením.
- Mäso opražíme na oleji z oboch strán tak, aby sa zatiahlo.
- Do výpeku pridáme papriku a popražíme. Posypeme trochou provensálskych byliniek.
- Vložíme mäso, posolíme a pridáme rajčiny.
- Pridáme petržlenovú vňať a po chvíli kurkumu.
- Nasleduje zelerová vňať, bôb a huby.
- Pridáme ešte pór a znova trochu provensálskych byliniek.
- Podlejeme studenou vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Nezahusťujeme. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.
- A ak nám to ešte počasie dovolí, prejdeme sa lesom.