Kurča odkukané od @Kimlo
Autor receptu: frezia68
Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy,keď som robievala.....Nič
nové pod slnkom a ešte som aj pripálila kôrku,nuž ho pridávam na výstrahu :-)))
3 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup
- Nerobila som celé kurča ( nemá kto zjesť ),ale len stehná,ktoré som dala do marinády našej obľúbenej s medom a kečupom.....ale každý má svoju obľúbenú,nebudem písať,veď aj @kimlo pridal svoju.Nechala som v marináde asi 2 hod. a medzi tým som pripravila plnku:Rožky pokropila mliekom(nechcela som rozmočiť,plnka má byť hustejšia),slaninu nakrájala na drobno,vysmažila,pridala trocha novej cibuľky a pridala vlažnú k plnke,pridala vajíčka,papriku nakrájanú na ozdobu,vňať ptržlenu,soľ,MČK a každý pridá,čo mu chutí.
- Naplnila som stehná a dala do vrecka,ktoré som popichala pred vložením do rúry 4-5X ihlou.
- Ako prílohu som dala len šalát,lebo najmä hlávkový je u nás tak obľúbený,že aj bez zálievky,či dressingu ho chrúmame ako zajace...
- Piekla som asi 70 min.,ale to bolo veľa,lebo kôrka bola pripečená viac,ako som chcela.Čo už? Keď sa darí,tak sa darí........:-))) ,ale mäkkučké a šťavnaté. Takže porcované kurča stačí asi 50 min.My obyčajne kožu nejeme,takže sme ani teraz nejedli.Ale ak upečiete do zlata,tak DOBRÚ CHUŤ !