Kurča odkukané od @Kimlo

Autor receptu: frezia68

Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy,keď som robievala.....Nič nové pod slnkom a ešte som aj pripálila kôrku,nuž ho pridávam na výstrahu :-)))

3
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Postup

  1. Nerobila som celé kurča ( nemá kto zjesť ),ale len stehná,ktoré som dala do marinády našej obľúbenej s medom a kečupom.....ale každý má svoju obľúbenú,nebudem písať,veď aj @kimlo pridal svoju.Nechala som v marináde asi 2 hod. a medzi tým som pripravila plnku:Rožky pokropila mliekom(nechcela som rozmočiť,plnka má byť hustejšia),slaninu nakrájala na drobno,vysmažila,pridala trocha novej cibuľky a pridala vlažnú k plnke,pridala vajíčka,papriku nakrájanú na ozdobu,vňať ptržlenu,soľ,MČK a každý pridá,čo mu chutí.
  2. Naplnila som stehná a dala do vrecka,ktoré som popichala pred vložením do rúry 4-5X ihlou.
  3. Ako prílohu som dala len šalát,lebo najmä hlávkový je u nás tak obľúbený,že aj bez zálievky,či dressingu ho chrúmame ako zajace...
  4. Piekla som asi 70 min.,ale to bolo veľa,lebo kôrka bola pripečená viac,ako som chcela.Čo už? Keď sa darí,tak sa darí........:-))) ,ale mäkkučké a šťavnaté. Takže porcované kurča stačí asi 50 min.My obyčajne kožu nejeme,takže sme ani teraz nejedli.Ale ak upečiete do zlata,tak DOBRÚ CHUŤ !