Kurča na kyslej kapuste

lia66 - fotkalia66, 26. februára 2012
Kurča na kyslej kapuste
Foto: lia66

...rýchly, zdravý receptík, plný vitamínov-ideálny na toto počasie:včera krásny slnečný deň, dnes pomaly tma celý deň a každú chvíĺu sneženie...

Suroviny

1kg
1,5-2kg
podľa potreby
podľa potreby
PRÍLOHA:




Postup

  1. 1

    Na nevymastený plech rozložíme nevyžmýkanú kapustu, na ktorú poukladáme rozporcované kurča, okoreníme, poprípade osolíme...nepoužívame žiadny tuk(olej a podobne)-kuriatko si šťavu pustí a v spojitosti so šťavou z kyslej kapusty dodá masku super chuť...a kapustička?-lepšiu som nejedla...mňamka velikááá!!!

    Kurča na kyslej kapuste - obrázok 1
  2. 2

    ...prikryjeme alobalom, poprípade druhým plechom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 200st-podľa potreby...cca hodinu a pol, až dve...už som ukladala na tanier, až vtedy som si spomenula, že som mohla odfotiť-preto tam chýba kúsok maska.

    Kurča na kyslej kapuste - obrázok 2
  3. 3

    Uhorečky už netreba, keďže je tam kyslá kapusta...ako príloha sa najlepšie hodia zemiačiky varená v tlakovom hrnci bez vody, vo vlastnej šťave(poprípade v páraku), alebo ryža s dusenou mrkvičkou...alebo oboje...dobrú chuť.

    Kurča na kyslej kapuste - obrázok 3

Diskusia k receptu

sonulienka
dnes som aj ja robila podobne ale asi takto trochu som si poopekala kuracie stehná pokrájala a vybrala korenie s kyslej kapusty a podusila som ju uvarila somn si zemiaky urobila som piré na plech som dala kyslú kapustu potom stehná a medzi ne zemiakové piré na vrch znovu trochu kyslej kapusty a dala zapiecť do rúry bolo to fajnové
evilauri
Chutny receptik, akurat mi padol vhod, na veceru mam pripravene kurca a uz dobru hodinu rozmyslam, na aky sposob ho urobim...Kyslu kapustu mame, takze dnes bude naozajstna mnamka, pekne nafotene, vdaka za napad :-)
lia66
Ďakujem za komentíky...recept je ozaj ľahký, rýchly a super... @sonulienka na ten Tvoj spôsob robievam mleté maso...na spodok plechu kyslá kapusta, na ňu buď rozložím mleté, ochutené maso, alebo spravím guľky, prikryjem zemiakovou kašou, polejem poch.smotanou zriedenou mliekom, ochutenou a dám zapiecť.
helca103
poznám, robím podobne ale na spodok pekáča dám zemiaky pokrájané na kolieska.Všetka šťava z mäska a kapusty sa dostane do zemiakov a tie sú potom šťavnaté aj keď kalorické :-)
mijaita
dam zeli, na to kure a zaleju cernym pivem.... dam cely pekac na stul a to je ficak ! :-)
tinca
práve som mala v nedeľu,ale ja dávam na pol pekáča kapustu a na pol zemiaky, ako eintopf,výborná mňamka
merylas
U nás doma oblíbené jídlo, z koření dávám na kuře jen kmín a jako přílohu bramborové nebo houskové knedlíky. Kdo má pomalý hrnec, tak se dá v něm báječně udělat, jen kuře nemá tu křupavou kůrčičku ale je dušené.
haston
vyzerá to neuveriteľne chutne a určite aj je. Škoda, že to nie je delená strava.. :-( možno by sa to dalo jesť len mäsko s kyslou kapustou.. skúsim.
lia66
@merylas áno, každý si samozrejme dáva to svoje korenie(takže variácií je viac), čo mu chutí-rasca má báječnú chuť!...u nás v poslednej dobe prevláda korenie štyroch farieb a provensálske...a môžem sa Ťa opýtať-to je aký ten "pomalý" hrniec?...nepoznám.
mamatata2
Veľmi dobrý recept, kedysi som na kapustu dávala kyslú smotanu, ale viac krát sa mi zrazila, tak som to už dávnejšie nerobila. Vyskúšam teda premeniť kura na "kačku " podľa Teba.
janger
Kyslu kapustu s kuracinkou som este nerobila...Som zvedava na chut, iste vyborne :-).
eldina
ja si nepomôžem,ale mne kura s kyslou kapustou smrdí
a pritom obe veci milujem..:((
ale mne to nejde dokopy
bojar
tiž sa mi páči. domácu kapustu máme, kurča kupime a upečieme
anjelikmoj
vrelo doporucujem je to naozaj veeeeeeeelmi dobre raz a potom zas verte mi ;o))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia