Kurča á la živánska (fotorecept)
Autor receptu: andys
...alebo kurča pani S., ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto, pokojne ho v letných mesiacoch môžete pripraviť v pahrebe či na grile.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 165 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny:
- Aj šalviu, ktorú som zabudla odfotiť ;)
- Kurča rozdelíme na štvťky alebo menšie porcie (stehná, prsia aj s kožou a krídelká s kúskom mäsa z prsíčok - podľa veľkosti kurčaťa ), osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením. Chvíľku necháme odležať.
- Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky, posypeme soľou a drvenou rascou,...
- ...cibule nakrájame na väčšie kúsky...
- ...a slaninu na plátky.
- Nachystáme si veľké štvorce alobalu. Na každý štvorec dáme slaninu,...
- ...zemiaky...
- ...a na to primerané množstvo cibule a jednu porciu kurčaťa. Na vrch položíme lístok šalvie.
- Takto pripravíme všetky porcie. Zabalíme do balíčkov a dáme piecť do vyhriatej rúry (teplovzdušná na 165 stupňov). Pečieme asi 1 hodinu, pred dokončením balíčky pootvoríme, aby sa na mäse urobila jemne chrumkavá kôrka. Podávame priamo z alobalu. Dobrú chuť :)