Kurča á la živánska (fotorecept)

Autor receptu: andys

...alebo kurča pani S., ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto, pokojne ho v letných mesiacoch môžete pripraviť v pahrebe či na grile.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Aj šalviu, ktorú som zabudla odfotiť ;)
  3. Kurča rozdelíme na štvťky alebo menšie porcie (stehná, prsia aj s kožou a krídelká s kúskom mäsa z prsíčok - podľa veľkosti kurčaťa ), osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením. Chvíľku necháme odležať.
  4. Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky, posypeme soľou a drvenou rascou,...
  5. ...cibule nakrájame na väčšie kúsky...
  6. ...a slaninu na plátky.
  7. Nachystáme si veľké štvorce alobalu. Na každý štvorec dáme slaninu,...
  8. ...zemiaky...
  9. ...a na to primerané množstvo cibule a jednu porciu kurčaťa. Na vrch položíme lístok šalvie.
  10. Takto pripravíme všetky porcie. Zabalíme do balíčkov a dáme piecť do vyhriatej rúry (teplovzdušná na 165 stupňov). Pečieme asi 1 hodinu, pred dokončením balíčky pootvoríme, aby sa na mäse urobila jemne chrumkavá kôrka. Podávame priamo z alobalu. Dobrú chuť :)