Kuracie zúziky na zelenine
Autor receptu: martina34
Jednoduchý bielkovinový obed je na svete.
3 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si cibuľu a necháme ju trochu postáť. Pripravíme si panvicu alebo hrniec, ktorý sa dá prikrývať. Do hrnca dáme olej a zohrejeme ho. Pridáme cibuľu a trochu ju posmažíme. Pripravíme si zúziky, pokrájame ich na menšie kúsky a dáme na cibuľku. Pridáme sójovú omáčku, kari korenie, bazalku, môžeme podliať troškou vody, aby nám neprihorelo a necháme pod pokrývkou dusiť asi 25 minút, kým zúziky nezmäkknú.
- Keď sú zúziky mäkké, pridáme šampiňóny, zeleninu a morskú soľ. Dusíme už len 10 minút, aby zelenina bola mäkká, nie rozvarená.
- Môžeme podávať napríklad so šalátom s čerstvej bielej kapusty.