Kuracie zúziky na zelenine

Autor receptu: martina34

Jednoduchý bielkovinový obed je na svete.

3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si cibuľu a necháme ju trochu postáť. Pripravíme si panvicu alebo hrniec, ktorý sa dá prikrývať. Do hrnca dáme olej a zohrejeme ho. Pridáme cibuľu a trochu ju posmažíme. Pripravíme si zúziky, pokrájame ich na menšie kúsky a dáme na cibuľku. Pridáme sójovú omáčku, kari korenie, bazalku, môžeme podliať troškou vody, aby nám neprihorelo a necháme pod pokrývkou dusiť asi 25 minút, kým zúziky nezmäkknú.
  2. Keď sú zúziky mäkké, pridáme šampiňóny, zeleninu a morskú soľ. Dusíme už len 10 minút, aby zelenina bola mäkká, nie rozvarená.
  3. Môžeme podávať napríklad so šalátom s čerstvej bielej kapusty.